Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Asrock extreme3 770 no video signal

  1. #1
    lancemay is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    idaho
    Posts
    4

    Default Asrock extreme3 770 no video signal

    i'm still having the same issue intermittently occuring: "no video signal". After relpacing the asrock extreme3 770 with another new asrock extreme3 770 through a newegg rma. Holding the power button down and restarting fixes the issue until it shows up the next time. When it happens the hdd activity light indicates a normal boot ssequence. All the fans including the cpu fan are spinning. The mobo lights are normal. In other words it appears to be a normal boot except there is no video signal. It does this with an hdmi cable to the monitor as well as with a dvi or vga cable. This issue has persisted after replacing the coolermaster ps 600 with another brand new one. I replaced the 955 cpu with another brand new one. I replaced the 5750 gpu card with a brand new 5770. i replaced the ddr3 ram with another brand with the same 1333 mhz (10666) 9-9-9-24 timings. i tried it with another brand of monitor (acer 23" hd led). I have tried reinstalling windows with only the latest amd graphics drivers, and asrock drivers. all my bios settings are default except as follows:1)advanced>storage confiuration>sata operation mode> ahci
    2) advanced >chipset configuration>primairy graphics adapter>pcie express
    3) boot>hard disk drives>disable (usb stick must be in before boot)
    *cpu fan under advanced is set by default to "cool n quiet"
    4) hardware monitor>cpu quiet fan>enabled >level set to 1
    i have the one usb jumper set to allow wake up from hybrid sleep.
    I HAVE NEVER TRIED ANY OC SETTINGS.
    the power supply is plugged into an apc 750g ups
    i have tried another new apc 550g also
    in essence i have replaced everything i can think of and "no video signal" is still intermittenly occuring.
    Is this some kind of known issue?
    Is it possible there is a bios setting setting that woulkd fix this?
    Please advise me with any possible ideas or settings to fix this troubling issue.

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rudehen, Tehran, Iran
    Posts
    165

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    This is a message of your LCD monitor. yes?
    If yes, you see it only on boot time or when running special programs or games. yes?

  3. #3
    lancemay is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    idaho
    Posts
    4

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    yes. upon startup or restart.

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rudehen, Tehran, Iran
    Posts
    165

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    Your LCD monitor does not support the video mode of boot time's screen. If it is very important for you to see that screen, try other monitors or use a CRT monitor!
    Also you may wonder why there wasn't such issue with your previous computer. Answer is: before loading of video driver by the OS, the graphic card adjusts the video mode (resolution and refresh rate) by itself, and different cards are slightly different. This means that changing your graphic card also can solve the problem. You have to test several cards to see if some works or not.
    Is your monitor an LCD/LED TV?

  5. #5
    lancemay is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    idaho
    Posts
    4

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    thanks for answering. this all seems odd to me. the monitor Newegg.com - ASUS VH232H Glossy Black 23" 5ms Widescreen Full HD 1080p LCD Monitor 300 cd/m2 ASCR 20000:1 w/Speakers & HDMI is one of the highest rated on newegg and not one reviewer has this problem. an internet search finds very little trouble for that monitor as well. i tried a gigabyte 5757 and an ati 5770 and both did it. i can't afford to keep buying graphics cards and shelving them. i have no old monitors to try. gee, new monitors and main stream hardware should work, yes?
    Last edited by lancemay; 09-07-2011 at 11:36 AM.

  6. #6
    ASRock TSD - Emily is online now ASRock Tech Support Staff
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    550

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    Dear lancemay,

    Due to we don't have the same monitor ASUS VH232H, we use ASUS VH242H to do the test with 770 Extreme3.
    System can work normally and we cannot see the symptom.
    Below is our test configuration,
    CPU: Phenom x4 955
    Memory: Kingmax DDR3-1333 4GBx2
    VGA card: ASUS HD5750
    BIOS: P1.80
    OS: Windows 7 64bit

    Please kindly refer to below suggestions for testing.
    1. Load BIOS default settings and only set SATA mode to [AHCI] to try.
    2. Update the latest BIOS P1.80 from below link to try.
    Link: ASRock > Products > Motherboard > 770 Extreme3 > Download
    3. Please remove the add-on VGA card and then connect your monitor to onboard graghic to check whether the symptom still occur.
    4. If possible, please change another monitor to check whether the symptom still occur.

    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily

  7. #7
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rudehen, Tehran, Iran
    Posts
    165

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    Quote Originally Posted by ASRock TSD - Emily View Post
    3. Please remove the add-on VGA card and then connect your monitor to onboard graghic to check whether the symptom still occur.
    This board (770 Extreme3) has no on-board vga.

    It is also possible to change windows default splash screen, however I don't know how much useful it is. Search google to see how.

  8. #8
    lancemay is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    idaho
    Posts
    4

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    no onboard graphics with this board. seems like you might know that if you are a troubleshooting tech. i still need help.

  9. #9
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rudehen, Tehran, Iran
    Posts
    165

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    Quote Originally Posted by lancemay View Post
    no onboard graphics with this board. seems like you might know that if you are a troubleshooting tech. i still need help.
    It is not an Asrock's product problem, as far as I know.
    Even if you have a problem with an Asrock's motherboard, there is not too much chance to get it solved here. The TSD member here is not an asrock engineer and has very limited power to help. Some issues are reported by her/him (?) to engineering team and returns a solution in form of bios update; This is the best help and support we have seen sometimes in this forum. I evaluate their support a bit above average but not satisfiable.
    On the other hand, your special problem is not so serious, as it occurs only on temporary boot screen. I would purchase a new (compatible) monitor for you if you could help me install windows 98 on my motherboard ;-)
    Windows 98 on new boards
    Last edited by bahram_alinezhad; 09-08-2011 at 07:14 AM.

  10. #10
    heychris is offline Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    1

    Default Re: Asrock extreme3 770 no video signal

    I apologize for bumping an old thread, but I have the same issue. I was wondering if their was any resolution.

    My bios seems to stumble sometimes. In the startup process it the machine starts, but the monitor doesn't get the signal to come out of standby. I have to reset or pull the power plug in order to fix.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •