Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: mobo won't post

  1. #1
    aleric204 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    usa
    Posts
    13

    Default mobo won't post

    I just bought an extreme9 990fx motherboard and I keep geting multipul error codes when I turn my PC on these are the error codes that I have gotten so far 07 09 04 50 45 54 53 5e I have tried removing and putting my parts back in I have tried putting different ram in i have tried. Putting 1 stick of ram in at a time I have also tried all ram slots my computer specs are 2 evga gtx 670 SC 4gb Kingston hyper x. 1600 MHz 8g x2 ram corsair TX 850 power supply creative soundblaster zxr corsair h80 cooler Intel 250 gB ssd 2 TB Toshiba HD fx 8150 black edition windows home premium and wd calvier blue 500 gb hard drive
    Last edited by aleric204; 04-09-2013 at 04:14 AM.

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tau Ceti
    Posts
    3,127

    Default Re: mobo won't post

    The codes you are referring to are called POST codes, and do not necessarily indicate an error. Each code represents a certain POST operation, and if one of those fails, the code shown indicates which operation failed, and POST stops. Codes displayed and then changing to another indicates the operation finished successfully, and then POST continued.

    The last or second to last code displayed indicates the problem. If you have listed them in order, 5E is not defined, but 53 is: Memory initialization error. No usable memory detected.

    Please post the exact, full model number of your memory, it may not be compatible.

  3. #3
    aleric204 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    usa
    Posts
    13

    Default Re: mobo won't post

    This is the exact model number and Is in the qvl on asrocks site KHX16C9P1K2/16 the last code and the most common code I keep getting is 50 but if I reseat the ram and clear the cmos I usually get 07 untilled I reboot and then I get 50 again
    Last edited by aleric204; 04-09-2013 at 12:24 PM. Reason: update

  4. #4
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is online now Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,108

    Default Re: mobo won't post

    Can you make it into the BIOS?
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    Mine: ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic X-750 Gold, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Hers: ASRock 990FX Extreme4, FX-4170, 16GB AE316G1601U2K, Seasonic X-650 Gold, Asus HD7770-2GD5, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015, PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic SS-660XP2, Fractal Design Arc Midi R2

  5. #5
    aleric204 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    usa
    Posts
    13

    Default Re: mobo won't post

    I cant even get my monitor to Even turn on

  6. #6
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is online now Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,108

    Default Re: mobo won't post

    For the moment, remove all but the critical to boot pieces and retry. One video card in the correct slot, one stick of mem in the correct slot, CPU+HS/F. Nothing else.

    The manual will show you which slots to place/seat the one vid and one mem.

    Is there an "Auto' button on the monitor that will automatically select the "hot' input? Press it and test.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    Mine: ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic X-750 Gold, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Hers: ASRock 990FX Extreme4, FX-4170, 16GB AE316G1601U2K, Seasonic X-650 Gold, Asus HD7770-2GD5, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015, PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic SS-660XP2, Fractal Design Arc Midi R2

  7. #7
    Rale is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    UA
    Posts
    83

    Default Re: mobo won't post

    I have tried removing and putting my parts back in I have tried putting different ram in i have tried. Putting 1 stick of ram in at a time I have also tried all ram slots
    Same codes?
    It remains only to check the CPU and mobo... socket and cpu pins.
    Sorry for my English, its not my native language.

  8. #8
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is online now Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,108

    Default Re: mobo won't post

    Quote Originally Posted by Rale View Post
    Same codes?
    Um, their original post doesn't look like it.

    Quote Originally Posted by aleric204 View Post
    .. I keep geting multipul error codes when I turn my PC on these are the error codes that I have gotten so far 07 09 04 50 45 54 53 5e
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    Mine: ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic X-750 Gold, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Hers: ASRock 990FX Extreme4, FX-4170, 16GB AE316G1601U2K, Seasonic X-650 Gold, Asus HD7770-2GD5, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015, PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic SS-660XP2, Fractal Design Arc Midi R2

  9. #9
    Rale is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    UA
    Posts
    83

    Default Re: mobo won't post

    Quote Originally Posted by - wardog - View Post
    Um, their original post doesn't look like it.
    Duno, everything is plausible...
    I thought that dr.Debug LED codes "duplicate" speaker codes and bios boot % (if there no error), and according to parsec description it work like debug expansion card.
    Quote Originally Posted by parsec View Post
    The codes you are referring to are called POST codes, and do not necessarily indicate an error. Each code represents a certain POST operation, and if one of those fails, the code shown indicates which operation failed, and POST stops. Codes displayed and then changing to another indicates the operation finished successfully, and then POST continued.
    I was trying to OC i5-3550 + z77 ex4 + 4x KVR kit 1600@1866-2133 and get almost same codes. (than ram was replaced with 4xhynix 1333@2133)

    ASRock > Support > FAQ
    01-54 (except 0d), 5A-60 Problem related to memory.
    55 The Memory could not be detected.

    p.s. forum is require offtopic bbcode ))
    Sorry for my English, its not my native language.

  10. #10
    aleric204 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    usa
    Posts
    13

    Default Re: mobo won't post

    I tested the ram and the graphics cards and no difference I just can't get it to give me any video

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •