Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Ultra Fast Boot Problem

  1. #1
    Akis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hellas
    Posts
    33

    Post Ultra Fast Boot Problem

    Good evening i got a ASRock Z77 Fatality Performance motherboard i have windows 8 installed in UEFI GPT format and im using the onboard HD4000 when i activate ultra fast boot system freeze at the ASRock Logo if i reboot it start a boot loop that goes faster and faster.With fast boot option on the system works great but not with ultra fast boot any advice?
    Thank you.

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tau Ceti
    Posts
    3,140

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    Do you have the CSM option set to Disabled? Should be in the ACPI menu, under Advanced options. Or, do you have Secure Boot enabled, which should disable CSM, and then removes it as an option, it won't appear in the ACPI menu.

  3. #3
    Akis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hellas
    Posts
    33

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    After couple tries looks like this happens when i disable CSM

    Update: I reinstall windows from the beginning made whole new GPT partition.Tried to install windows with CSM turned off but nothing on first reboot its just stop there.I do have a discrete graphic card but im using the onboard one to boot.
    Last edited by Akis; 04-20-2013 at 07:27 AM.

  4. #4
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tau Ceti
    Posts
    3,140

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    What are you setting the first boot device to in the UEFI/BIOS? If Windows 8 installed correctly, you should find "Windows Boot Manager" in the list of boot devices. Do not choose the entry with the name of the drive the OS is on, you must use the entry with Boot Manager in the name.

  5. #5
    Akis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hellas
    Posts
    33

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    Quote Originally Posted by parsec View Post
    What are you setting the first boot device to in the UEFI/BIOS? If Windows 8 installed correctly, you should find "Windows Boot Manager" in the list of boot devices. Do not choose the entry with the name of the drive the OS is on, you must use the entry with Boot Manager in the name.

    It is the windows boot manager.The systems boots fine in FAST MODE and with secure boot set to ON.This only happens when i switch to Ultra Fast.Im out of ideas right now i think i tried everything.


    UPDATE: Ok i found it and fixed it dont know if its memory or my BIOS bug.Looks like if i put a fixed 1024mb to the onboard graphic card the system cant boot with CMS off.I set it back to AUTO and finally i log in windows.
    Last edited by Akis; 04-20-2013 at 08:31 PM.

  6. #6
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tau Ceti
    Posts
    3,140

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    Interesting, I wonder if that is related to the video card's Vbios. Only because the GOP compatible Vbios are new. The Auto setting is not a compromise for you, is it?

    Be glad your video card has a GOP compliant Vbios, most don't now and who knows how long before other cards get an updated Vbios.

  7. #7
    Akis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hellas
    Posts
    33

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    Good evening.My discrete video card doesnt have a gop vbios as I said in my first post im using as main the on board graphic card an hd4000 and Lucid MVP for games.So it would be nice if i could lock my onboard graphic card with 1gb ram :)
    thank you
    Last edited by Akis; 04-21-2013 at 07:20 AM.

  8. #8
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tau Ceti
    Posts
    3,140

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    I could swear you mentioned you had a GOP compatible Vbios in your third post...

  9. #9
    Akis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Hellas
    Posts
    33

    Default Re: Ultra Fast Boot Problem

    From my experience Asus is gonna be the last company that gonna release it when all others already have it as a standard in their graphic cards.Its like a Florence Nightingale syndrome.At the end when they finally release it we just gonna be happy and say how big and great company is :)
    Just makes you wish if ASRock had couple graphic cards too :)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •