Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Z77 Extreme 4 - Computer Boots, No Beep

  1. #1
    rpowers is offline Junior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Toronto
    Posts
    1

    Default Z77 Extreme 4 - Computer Boots, No Beep

    Hi,

    I've just built my first computer. Everything seems fine, I can boot into windows, all fans, GPU, SSD and HDD etc. are working correctly but I'm not getting a POST Beep. I do have the speaker installed. I get a beep when I hit Del to enter the Bios but no POST Beep. There is no error on the Dr. Debug LED.

    I'm not too worried about it since everything seems to be working fine, but should I be hearing a POST Beep?

    Thanks in advance,

    Ryan

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,046

    Default Re: Z77 Extreme 4 - Computer Boots, No Beep

    Good question, but I can't explain exactly why you don't always get a POST beep. My Z77 EX 4 board does the same thing, so your board is not abnormal.

    As you said, it seems a POST beep occurs when starting the BIOS UI, or after changing a BIOS option, but only when certain ones are changed IMO. When I normally cold start my Z77 EX 4 PC, I don't get a POST beep. Different boards and BIOS' may do things differently, but IMO you have nothing to worry about.

  3. #3
    renegade44 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Phoenix AZ
    Posts
    55

    Default Re: Z77 Extreme 4 - Computer Boots, No Beep

    You could try removing the memory and see if it beeps when you turn it on.
    Mobo: ASrock Z77 Exteme4
    CPU: i5-3570K 4.2G
    CPU Heatsink : Hyper 212 EVO
    RAM: Ripjaw F3-12800CL9-4GBRL 2x4GB
    GFX: MSI GTX650
    PSU: Lepa 500W
    SSD: PNY XLR8 240GB (C:)
    SSD: OCZ Agiliity 3 240GB (refurb)
    Storage: Seagate 7200.12 1TB
    Storage: Seagate 7200.12 500GB

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •