Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Upgraded to 3.10 bios, won't post, D6 error code

  1. #1
    deeselcyde is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Southern California
    Posts
    7

    Default Upgraded to 3.10 bios, won't post, D6 error code

    Hi guys,
    I've been on the 1.90 bios for quite some time on the P67 Extreme 4 and this morning I decided to upgrade to 3.10 and all I get is a black screen on boot up. I can't load windows or anything.

    6950 HIS g-card
    2500k cpu
    2 X 4 gb ram 1600

    Is there a compatibility issue with 3.10 and the 2500k?

    How do you downgrade bios' if you can't post?

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Bartlett, Illinois
    Posts
    3,471

    Default Re: Upgraded to 3.10 bios, won't post, D6 error code

    Quote Originally Posted by deeselcyde View Post
    Hi guys,
    I've been on the 1.90 bios for quite some time on the P67 Extreme 4 and this morning I decided to upgrade to 3.10 and all I get is a black screen on boot up. I can't load windows or anything.

    6950 HIS g-card
    2500k cpu
    2 X 4 gb ram 1600

    Is there a compatibility issue with 3.10 and the 2500k?

    How do you downgrade bios' if you can't post?
    Well let's see, the description for the 3.10 update is:

    Supports Intel's 3rd Generation CPU.
    To support Intel's 3rd Generation (Ivy Bridge) CPU, corresponding BIOS, drivers and AXTU update are required.
    Click here to download required AXTU
    Click here to download required Intel ME


    More information on this here: IMPORTANT BIOS Update Information For ASRock Intel 6 Series and X79 Chipset Mother Boards

    So you get a black screen from the start, nothing at all displayed, cannot get into the BIOS at all? Any chance you saved the 1.90 BIOS file?

  3. #3
    deeselcyde is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Southern California
    Posts
    7

    Default Re: Upgraded to 3.10 bios, won't post, D6 error code

    Quote Originally Posted by parsec View Post
    Well let's see, the description for the 3.10 update is:

    Supports Intel's 3rd Generation CPU.
    To support Intel's 3rd Generation (Ivy Bridge) CPU, corresponding BIOS, drivers and AXTU update are required.
    Click here to download required AXTU
    Click here to download required Intel ME


    More information on this here: IMPORTANT BIOS Update Information For ASRock Intel 6 Series and X79 Chipset Mother Boards

    So you get a black screen from the start, nothing at all displayed, cannot get into the BIOS at all? Any chance you saved the 1.90 BIOS file?
    After lots of trouble shooting I put in an old 5850 gpu in and it booted right into bios. When I got my 6950, I flashed it to a 6970 on the second bios, which I have been running for quite some time. For some reason when I try running it as the 6970 it will not recognize the card. In turn, flipping the switch over to the other bios it will boot right up. Very weird. Not that big of a deal though because I'm going to be getting a new card in the next couple of months.

    I had to completely redo my bios, which hasn't been touched in at least 1.5 years. That took some time. I'm running stable currently at 4.7 ghz.

    Thanks for the reply.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •