Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Windows Server 2012, z87e-ITX issues

  1. #1
    homemadepopcorn is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    New York
    Posts
    2

    Default Windows Server 2012, z87e-ITX issues

    Hey Everyone,

    I recently installed Windows Server 2012 on a new rig I built based off of the z87e-itx board. Originally, I loaded ubuntu server up on it, but there were some compatibility issues and being new to linux, I decided against going forward with it. Now I'm live on WS2012, but I can't seem to get any of the drivers installed, including the lan driver.

    Also, if anyone could explain to me the proper operation of the Easy Driver Installer, I'd really appreciate. All it keeps telling me is "no updates available" but it doesnt install any of the drivers. I'm at a loss on this one.

    Does anyone have any suggestions? All your help is really appreciated.

    -Andrew

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    3,620

    Default Re: Windows Server 2012, z87e-ITX issues

    The word is that WS 2012 has huge driver compatibility issues for some reason. Seems like a MSoft thing, or no one else cares enough to make drivers for it. There is supposedly an entire website/forum devoted to this problem, not that I know what its called.

    Forget Easy Driver Installer, but its WS 2012 that is the problem.

    What should work with WS 2012 from your board's download page under Windows 7 64bit is:

    INF driver ver:9.4.0.1026 Run this installer before anything else.

    Intel Rapid Storage Technology driver and utility ver:12.8.0.1016 The Intel SATA chipset AHCI/RAID software. WS 2012 probably has either msahci or storahci as the native AHCI driver, which are fine, but the IRST driver is a bit faster.

    The Intel LAN chip driver does not seem to be compatible with WS 2012. The default one installed by WS 2012 is probably an Intel driver, so go with that.

    The Intel graphics driver for Haswell processors does not list WS 2012 compatibility, if you're using it, no system information provided.

    I could plod my way through each driver, but if you want to use WS 2012, you get that honor...

  3. #3
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is online now Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,403

    Default Re: Windows Server 2012, z87e-ITX issues

    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic SS-660XP2 Platinum, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic X750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), On-die HD 8670D, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design Arc Midi R2

  4. #4
    homemadepopcorn is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    New York
    Posts
    2

    Default Re: Windows Server 2012, z87e-ITX issues

    Thanks for the replies guys, I'm working my way through some of these drivers now.

    The problem with the LAN is that WS didnt install anything, this machine can't connect to the internet. If it didn't install anything, and there are no drivers available, not sure what to do, aside from wardog's solution which seems miserable.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •