Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: C2750D4I IPMI triggering LNC event for VCCM sensor when using LV memory

  1. #1
    create is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California
    Posts
    5

    Default C2750D4I IPMI triggering LNC event for VCCM sensor when using LV memory

    Anyone also using 1.35V Memory on this board?

    When I go into IPMI it is constantly triggering "Lower Non-Critical (LNC)" status errors for the VCCM sensor because the threshold is 1.35V. Does anyone know how to change the thresholds for these events? I know they are innocuous, but it is annoying to see them constantly.

    One thought I had was to go into the BIOS and change the memory voltage to 1.36V or whatever the next higher option is above 1.35 to at least make the events go away. Any thoughts on this?

    In case it matters, I am using Kingston KVR16LE11L/8 sticks. They are DDR3 1600 CL11 ECC UDIMMs. Currently in the middle of a memtest86 that is going well so far -- 43% 1st pass.

    Thanks.

  2. #2
    create is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California
    Posts
    5

    Default Re: C2750D4I IPMI triggering LNC event for VCCM sensor when using LV memory

    I contacted ASRock support and they got back to me with a BMC firmware update that lowered the threshold to 1.3V which got rid of the constant events. Woohoo!

    Not sure what else changed but if that was it I am guessing they will make this available to more people soon.

    This was my first interaction with ASRock and I can say I am please with the communication and turnaround.

  3. #3
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is offline Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,128

    Default Re: C2750D4I IPMI triggering LNC event for VCCM sensor when using LV memory

    Quote Originally Posted by create View Post
    This was my first interaction with ASRock and I can say I am please with the communication and turnaround.
    It's always great when people come back and make affirming posts such as you did there.

    Thanks.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    Mine: ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic X-750 Gold, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Hers: ASRock 990FX Extreme4, FX-4170, 16GB AE316G1601U2K, Seasonic X-650 Gold, Asus HD7770-2GD5, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015, PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic SS-660XP2, Fractal Design Arc Midi R2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •