Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: A770DE+ memory problem

  1. #1
    boscru6469 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    U S
    Posts
    3

    Default A770DE+ memory problem

    I have this board and it is 23 months old. I am getting BSOD daily and it seemed to be memory related. I have 4 modules of identical 2GB memory for a total of 8gb. I ran Memtest86 with all 4 sticks in it and did not go 1 pass without an error. I ran memtest 2 passes with each DIMM and did not come up with any errors. There are 2 sets of 2 slots on the board, yellow and orange. I put 2 dimms in using every combination on both the yellow and the orange and do not get any errors. The manual says that I need 2 use the memory in pairs so there are no other tests I can do. Any ideas why it is only happening when I use all 4 slots. I have submitted this problem to Asrock support but I have not received any answers,

  2. #2
    boscru6469 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    U S
    Posts
    3

    Default Re: A770DE+ memory problem

    Can Anyone Help?

  3. #3
    Spyone1 is offline Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Australia
    Posts
    102

    Default Re: A770DE+ memory problem

    Computer details? (CPU, specific RAM, GPU, PSU, etc)?

    MAIN PC
    CPU
    - i7-3820 @ 3.60Ghz
    MB - AsRock X79 Extreme6 (Bios P2.80)
    RAM - 2 x 8Gb Patriot Viper 1866 CL10 Series @933Mhz
    GPU - ASUS Radeon HD 7870 Direct CU II (2Gb) x 2 (XFire)
    CASE - Fractal Design Desire R4 Black Case (windowless)
    FANS - Standard Fan CPU, 5 x FD Silent 2 140mm Fans in case
    PSU - Thermaltake R2 800W
    SSD - Sandisk SDSSDHP2 240Gb (boot)
    HDD - 2 x Seagate ST2000DM001 2Tb HDD (Storage)
    SYS - Win7 x64 Ultimate
    KB - Logitech K350 Wireless
    MOU -
    Razor Naga Molten mouse
    MON - ASUS VS247H (1920 x 1080)
    UPS - Belkin Line Interactive 1400VA 840W
    System is not overclocked at all.
    2ND PC
    AMD FM2 A10-7850K @ 3.70Ghz
    AsRock FM2A88X Extreme6+ (Bios P2.90)
    2 x 4Gb G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBXL

    Kaveri Spectre Desktop (onboard) @ 760Mhz
    Thermaltake V9 case (1 x 120mm, 1 x 240mm fan)
    Corsair H80i Water Cooler w/2 x 120mm fans
    Seasonic G-Series (SSR-650RM Active PFC F3) 650W

    OCZ Vertex 4 120Gb SSD (Boot)
    2 x ST2000DM001 2Tb HDD (Storage)
    Win7 X64 Ultimate
    Logitech G15 (6 G Keys) USB
    Logitech MX-518 mouse
    Phillips 22HFL3350D/10 (1920 x 1080)
    NAS - Netgear RN104-100AJS 4 Bay (not hooked in)
    Not overclocking


  4. #4
    Spyone1 is offline Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Australia
    Posts
    102

    Default Re: A770DE+ memory problem

    Oh, and Operating system.....??

    MAIN PC
    CPU
    - i7-3820 @ 3.60Ghz
    MB - AsRock X79 Extreme6 (Bios P2.80)
    RAM - 2 x 8Gb Patriot Viper 1866 CL10 Series @933Mhz
    GPU - ASUS Radeon HD 7870 Direct CU II (2Gb) x 2 (XFire)
    CASE - Fractal Design Desire R4 Black Case (windowless)
    FANS - Standard Fan CPU, 5 x FD Silent 2 140mm Fans in case
    PSU - Thermaltake R2 800W
    SSD - Sandisk SDSSDHP2 240Gb (boot)
    HDD - 2 x Seagate ST2000DM001 2Tb HDD (Storage)
    SYS - Win7 x64 Ultimate
    KB - Logitech K350 Wireless
    MOU -
    Razor Naga Molten mouse
    MON - ASUS VS247H (1920 x 1080)
    UPS - Belkin Line Interactive 1400VA 840W
    System is not overclocked at all.
    2ND PC
    AMD FM2 A10-7850K @ 3.70Ghz
    AsRock FM2A88X Extreme6+ (Bios P2.90)
    2 x 4Gb G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBXL

    Kaveri Spectre Desktop (onboard) @ 760Mhz
    Thermaltake V9 case (1 x 120mm, 1 x 240mm fan)
    Corsair H80i Water Cooler w/2 x 120mm fans
    Seasonic G-Series (SSR-650RM Active PFC F3) 650W

    OCZ Vertex 4 120Gb SSD (Boot)
    2 x ST2000DM001 2Tb HDD (Storage)
    Win7 X64 Ultimate
    Logitech G15 (6 G Keys) USB
    Logitech MX-518 mouse
    Phillips 22HFL3350D/10 (1920 x 1080)
    NAS - Netgear RN104-100AJS 4 Bay (not hooked in)
    Not overclocking


  5. #5
    boscru6469 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    U S
    Posts
    3

    Default Re: A770DE+ memory problem

    Os: Windows 7 Pro x64
    CPU: AMD Phenom II x4 965
    GPU: AMD Radeon HD5450
    Memory: 4 Dimms 2G Hynix HYMP125U64CP8-S6
    PSU: OCZ ModXstream Pro 600W
    HD: 200GB with 128GB free

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •