Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: No line output found on Asus monitor

  1. #1
    drhck is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    CO
    Posts
    8

    Default No line output found on Asus monitor

    Have some troubles; Here are the specs of a new build. 1. Mobo=ASRock Z77 Extreme 4. 2. CPU= Intel Core i5 3450 Quad core 3.CPU Cooler=Cooler master Gemini S524 4. Memory=Crucial 16GB (8x2) DDR3-1333 5. HHD= Western Digital Caviar Black 1TB 7200 RPM 6.Power Supply=Corsair Builder 600W 80 Plus ATX 12V 7. OS=Window 7 Home and Student 8. Case= China made metal (no brand name. two stick LED along both sides of faceplate, ON/OFF push button, reset button two LEDs for power and HD use , two fans with LED lights. History: I had to do an RMA with the original mobo. The replacement seemed to work up until this week. (08/06/2013 to 07/17/2014). Now I began to experience a number of problems. a) trouble with the faceplate on/off switch sticking, reset button sticking. This was diagnosed as do to cheap plastic switch and buttons. Which led to an inspection of wiring harness and suspicion of wiring going bad. So, since the case was old, some new wiring was in order. Now, it was observed that the only way to turn the computer on was to lay it on its side. The it works fine. So I futzed with it trying to find out WTF...Well, I suspected some kind of short but no result. So, I tried to reset stuff and got the
    DrDEBug d6 with 3 beeps. The monitor reads no line output found and turns off. Monitor checks out, but will not recognize the computer I have removed and reseated the memory sticks. I have had two Blue Screens of Death which seem to have cured themselves by a reboot. I am going to replace the on/off sw and wiring but what else to do?? I have cleared CMOS, reset etc. Now I can turn on the machine with the smart button on the mobo but get no output to the monitor. I think the first order is to get the monitor on line then replace wiring and switches. Then what? Appreciate some tech help...
    Last edited by drhck; 07-20-2014 at 05:25 AM. Reason: speling

  2. #2
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is offline Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,420

    Default Re: No line output found on Asus monitor

    On its side it works?

    Hmmm, I'd start by checking all MB mounting screws are snug/tight. Then it'd be off to the races with checking all the power cabling inside is as it should be and not loose in the plugs and or otherwise shorting to open by jostling it in the hopes you find one that is not making a proper connection.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic SS-660XP2 Platinum, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic X750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), On-die HD 8670D, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design Arc Midi R2

  3. #3
    drhck is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    CO
    Posts
    8

    Default Re: No line output found on Asus monitor

    Here is what I did. I replaced the on/off switch on the faceplate. I cleared the CMOS, I am not overclocking. I read d6 on the drdebug no beeps. I am not using a VGA card but am using the onboard Intel graphics. Another site suggested that the BIOS was corrupted and I needed to "flash the BIOS".

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •