Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5
Like Tree1Likes
  • 1 Post By parsec

Thread: Z97 Extreme9 + 3 way SLI 780ti, 3rd card not recognized

  1. #1
    toprpm is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UAE
    Posts
    3

    Angry Z97 Extreme9 + 3 way SLI 780ti, 3rd card not recognized

    HI,

    i have bult new pc for my 4k setup. here is my build.

    intel 4790K
    16gb rams
    samsung 840 pro SSD
    corsair case 540
    thermaltech 1200w
    corsair H110 cooler
    3 780 ti by gigabyte
    .


    My issues is that my pc doesn't see the 3rd card when pluged in. in 2 way sli all works fine. but as soon as i plug 3rd one. through bios you will see that motherboard doesn't see it too. even in windows which is 8.1 pro. i replaced places and cards but same result. PCI slots all work. when replaced places. tried even changing the power supply to corsair 1200i watts. updated mother bois to latest.

    i have done everything i can . tomorrow will try 3 titan slie on my brother PC which got same setup. to see if its 780 ti issues or 3 way sli.


    please help in identifying the problem.

    thanks in advance

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,168

    Default Re: Z97 Extreme9 + 3 way SLI 780ti, 3rd card not recognized

    You must use the PCIE1, PCIE2, and PCIE4 slots for triple SLI. Which you probably have done, since you can't fit three cards if you used the PCIE3 slot.

    Did you connect a four pin molex connector to the PCIe Power Connector on the bottom area of the board? That connector is just below the very last PCIe slot and has a cover on it with two silver colored bars on it. If you use many (three or more) video cards, this power connector provides more power to the power connections in the PCIe slots themselves.
    toprpm likes this.

  3. #3
    - wardog -'s Avatar
    - wardog - is offline Spam Killer
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,504

    Default Re: Z97 Extreme9 + 3 way SLI 780ti, 3rd card not recognized

    Assuming all is well and in the right slots concerning the HW there, triples and the last card not recognized probably means you'll need to use THIS link and request the ASRock Techs to validate this error with these cards. Then, more to the point, await for a new BIOS to solve this.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the PSU Calculator found HERE to determine if it might be the PSU causing issues. I do(Lifetime PRO ver.) and will mention so if it is marginal for your build.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic SS-660XP2 Platinum, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, FX-8150, 32GB AE316G1601U2K, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic X750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), On-die HD 8670D, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design Arc Midi R2

  4. #4
    toprpm is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UAE
    Posts
    3

    Default Re: Z97 Extreme9 + 3 way SLI 780ti, 3rd card not recognized

    Quote Originally Posted by parsec View Post
    You must use the PCIE1, PCIE2, and PCIE4 slots for triple SLI. Which you probably have done, since you can't fit three cards if you used the PCIE3 slot.

    Did you connect a four pin molex connector to the PCIe Power Connector on the bottom area of the board? That connector is just below the very last PCIe slot and has a cover on it with two silver colored bars on it. If you use many (three or more) video cards, this power connector provides more power to the power connections in the PCIe slots themselves.
    Thats should be it. i didn't notice it or connect it. even thu when used corsair 1200i power supply , motherboard gave me note that i need to connect 4 pin connect , which i was feeling dum that there is no 4 pin on this motherbored.

    will give it a try when reach workshop.

    really appreciate it.

  5. #5
    toprpm is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UAE
    Posts
    3

    Default Re: Z97 Extreme9 + 3 way SLI 780ti, 3rd card not recognized

    Thanks all,

    the problem solved thanks to parsec hint.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •