Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: A75 Exteme6 "Unable to install device" USB 3.0

  1. #1
    Bobbydr2000 is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2013

    Default A75 Exteme6 "Unable to install device" USB 3.0

    I cannot get my system to detect and load the USB 3.0 drivers. I am running Win server08/64 and everything else is fine. Loading the driver either from the original CD (Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP v1.10.1.0) or the ASRock website ends with a notice that installation was successful, however Windows pops up a "New Hardware Found" message that -- after following the steps -- ends with the dreaded 'driver not installed' message. Device Manager identies the device ID as: AMDUSB30\ROOT_HUB30.

    I've search for a few days now and haven't seen this problem for this MOBO for anyone else.

    Can anyone help me?


    MOBO: ASRock
    Model: A75 Extreme6 (CPUSocket)
    Chipset: AMD K12 Bridge, Revision 00
    Southbridge: AMD A55/A60M, Revision 11
    APU AMD A6-3500
    BIOS: American Megatrends Inc. Version P1.90 12/30/2011
    OS Win server08/64 R2 SP2

  2. #2
    Join Date
    Nov 2012

    Default Re: A75 Exteme6 "Unable to install device" USB 3.0

    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the eXtreme Outer Vision Power Supply Calculator found HERE to determine if it might be your PSU at issue.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

    ASRock Z77 Extreme6, i7-3770K, 16GB G.Skill F3-14900CL9D-8GBSR, Seasonic SS-660XP2 Platinum, On-die HD 4000, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design R4 Black Pearl w/Window
    Server 1: ASRock 990FX Extreme9, Opteron 3280, 32GB G.Skill F3-1866C10Q-32GSR, Seasonic X-750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), 12TB Toshiba PH3300U-1I72, PowerColor AX5450 1GBK3-SH, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design Arc Midi R2
    Server 2: ASRock FM2A88X Extreme6+, A10-6800K, 16GB G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL, Seasonic X750 Gold, IBM ServeRAID M1015 (IT Mode), 36TB Toshiba PH3300U-1I72, On-die HD 8670D, Corsair H80i, Antec Spot Cool, Fractal Design XL R2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts