Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 8 of 8

Thread: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

  1. #1
    pectin232 is online now Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    55

    Angry Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    I have tried for days to connect to ATT Uverse but unable to. When I put an old USB wifi from Cisco AE2500 it works perfectly fine in Windows 7 64 bit. I installed all drivers for the ieee 802.11a/b/g/ac it supports Dual band. That sucks!!!!!What is the point of having the latest and greatest but it does not work. I almost give up and thinking of RMA this piece of %^*&%
    Gigabyte EP45-UD3P (BIOS F7a),
    Intel Quad q9550 E0,
    G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066,
    SAPPHIRE 100245L Radeon HD 4850 512MB,
    4HITACHI Deskstar 7K1000 1TB
    2Caviar Black WD7501AALS 750GB
    Thermalright Ultra-120eX(MX-2)
    Enermax Noisetaker II

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,157

    Default Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    Have you checked Device Manager for the wireless device, to be sure it is working?

    Do you need to select the wireless network device, and/or configure it, in the BIOS?

    You gave no details about your connection failures, so nothing to go on. Does Windows see your wireless network ID?

  3. #3
    SandsOfTime is online now Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Germany
    Posts
    47

    Default Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    there is an option in BIOS of this board where you can disable any connection of the wireless module. Maybe this option is set.

  4. #4
    pectin232 is online now Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    55

    Thumbs down Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    Quote Originally Posted by SandsOfTime View Post
    there is an option in BIOS of this board where you can disable any connection of the wireless module. Maybe this option is set.
    It shows that it is connected and but the icon of the wifi shows an exclamation mark and when I tried to disable, remove it and restart. It shows as connected but there is not internet connection. When I use an old regular usb wifi card. It connects immediately data flows. Which is why I am not sure why it is not working even it is connected. Ideas? If the old usb wifi works I am sure it has something to do with the wirelesss on on this board. It is only 6 days old since today
    Gigabyte EP45-UD3P (BIOS F7a),
    Intel Quad q9550 E0,
    G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066,
    SAPPHIRE 100245L Radeon HD 4850 512MB,
    4HITACHI Deskstar 7K1000 1TB
    2Caviar Black WD7501AALS 750GB
    Thermalright Ultra-120eX(MX-2)
    Enermax Noisetaker II

  5. #5
    SandsOfTime is online now Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Germany
    Posts
    47

    Default Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    on this web site:Broadcom Bluetooth 2070/20702 Drivers Version 6.5.1.5500 there is a newer driver version for this wireless module than on the ASRock web site. Maybe it's worth a try.

  6. #6
    parsec's Avatar
    parsec is online now Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,157

    Default Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    Is the Bluetooth driver that works with the wireless LAN on this board, required to be installed for it to work correctly?

    If you open Windows Network and Sharing center when the wireless LAN is active, does it show it is active?

    Don't you need to enter a password the first time you connect a device to your wireless network?

    This might be a configuration problem with your router.

  7. #7
    pectin232 is online now Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    55

    Default Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    It shows connected but there is no connection sometimes and sometime when there is a yellow exclamation mark but I am still able to connect to the internet. THis is driving me crazy!!!!
    Gigabyte EP45-UD3P (BIOS F7a),
    Intel Quad q9550 E0,
    G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066,
    SAPPHIRE 100245L Radeon HD 4850 512MB,
    4HITACHI Deskstar 7K1000 1TB
    2Caviar Black WD7501AALS 750GB
    Thermalright Ultra-120eX(MX-2)
    Enermax Noisetaker II

  8. #8
    takistrigonis is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    athens
    Posts
    8

    Default Re: Unable to connect to built in wireless for Z97E-ITX/ac what is the problem??

    Model of wifi ac card please?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •