Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: GTX 780 SLI possible hardware issue? Need Help

  1. #1
    wsarahan is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brazil
    Posts
    74

    Default GTX 780 SLI possible hardware issue? Need Help

    Hi guys how are you?
    I`m a little scared about my video cards
    Sometimes it just start appearing a lot of artefacts in the screen gaming, no overclock, nothing
    I have here 2 GTX 780 SLI, i only tested at Payday 2 game till now, i can play for hours without a problem, and then it starts, if i close the game and start again no issues, or if i use 3dmark no issues either
    i have the TDR issues here related to the Nvidia drivers, that will be fixed in the new one that will be released in the end of August
    But i`m really sad thinkinbg that some of my cards might have a problem
    Is there a way to test it without putting off the machine one or another?
    And what i described means a hardware issue?
    My system is an i7 3770k @ 4.5
    PSU CoolerMaster SilentProGold 1200w
    The cards are EVGA SC Edition


    Thanks


    Edit1: Well guys, runned the Valley Benchmark in the max possible for 3 hours and nothing happened, runned with SLI off but with both cards attached so just the first card was running right?
    No issues at all, what should i do now?


    Thanks


    Edit 2: Did the same with the bottom card and no issues again


    Edit 3: Trying Furmak now, till now no issues, temps normal, with SLI off but both cards attached, is it really enough just to disable SLI and switch the monitor cable to test each card individually?


    Thanks

  2. #2
    wsarahan is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brazil
    Posts
    74

    Default Re: GTX 780 SLI possible hardware issue? Need Help

    Anyone?

    Thanks

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    6,563

    Default Re: GTX 780 SLI possible hardware issue? Need Help

    Are you running any programs that display voltages and temperatures, such as HWiNFO64 freeware?
    HWiNFO64 can log any or all of the displayed information in its window.

    Make sure that the SLI cable is securely attached and that the psu power cables are securely attached to each video card.
    It's possible that one of the psu video power cables is defective.

    Try testing with only one video card plugged in at a time and run the most demanding video tests.
    Use the same pci-e motherboard slot when testing each video card.

    We need detailed information about ALL OF THE HARDWARE in your system.

    We can best help you after you create a detailed hardware list in the System Specs portion of your
    forum profile http://forums.tweaktown.com/profile.php?do=editprofile at the bottom of the
    profile page or in your forum signature http://forums.tweaktown.com/profile....=editsignature.
    Be sure to include brand names and model numbers.
    Q9650 @ 3.80GHz [9x422MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 844MHz @4-4-4-10
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •