Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: easytune 6 issues

  1. #1
    gilljoy is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    belfast
    Posts
    5

    Default easytune 6 issues

    Hey all I'm having some issues with getting easytune 6 to run on my system, I dont want to do any overclocking I just want to use it for its fan control features,

    I've got a fresh brand new install of windows but when I try and run easytune6 I get the following error message : "The CPU or Memory isn't supported!!"

    Anyone know how to fix this?

  2. #2
    Vinster is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    582

    Default Re: easytune 6 issues

    What OS are you using? and what Motherboard do you have?

    Vin

  3. #3
    gilljoy is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    belfast
    Posts
    5

    Default Re: easytune 6 issues

    ga-x58-usb3 and windows 7 x64 professional

  4. #4
    Darkje is online now Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    227

    Default Re: easytune 6 issues

    Same here with the latest one (2011.01.31) , when I start it on W7x64-SP1:


    After pressing OK, it does run normal albeit the CPU is not identified correctly:


    It seems like the cpu name is determined by the multiplier and not by the actual cpu name string?
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



  5. #5
    ZCommander is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    65

    Default Re: easytune 6 issues

    I have the same problem with EasyTune 6

  6. #6
    Pablo is offline Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    131

    Default Re: easytune 6 issues

    Yep, same issue also.

    However the non intel one worked ok on my intel chip,

    Strange eh, amd version works fine on intel chip, but intel one doesent.

    Latest though, is with w7 64 bit and sp1, i have to uninstal et6 as it causes all steam games to fail and my tv card fails in media center.

  7. #7
    wazza300's Avatar
    wazza300 is online now Sloth Fratelli-Moderator
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,007

    Default Re: easytune 6 issues

    Just have to wait for gigabyte to catch up on newer chips/memory compatibility ect,would be good if you could email them directly stating the exact models of your memory/tv cards ect that its not recognizing so they c!n fix it in future releases
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #8
    Darkje is online now Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    227

    Default Re: easytune 6 issues

    It worked fine on earlier builds up to B10.0728.1 for my cpu/mem it's just the new versions messing up, since B10.1024.1 it's gone south... first the cpu detection and smart page messed up, then they fixed the smart page, but cpu detection remained off, and now added the unsupported cpu/mem message with the latest one ...

    Seems like not much testing is done, just quickfixes for new stuff, forgetting the old... it's fine with me if only specific versions work with certain sersies of boards, but then it should not be presented as a general tool. If they want to do so, at least test it with the hardware it's supposed to work for.

    Strange eh, amd version works fine on intel chip, but intel one doesent.
    it does not error, but cpu is detected by multi as in the screen posted earlier.
    Last edited by Darkje; 03-05-2011 at 10:40 PM.
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



  9. #9
    Pablo is offline Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    131

    Default Re: easytune 6 issues

    Exactly, As above.

    But there is a deffo sp1 compat issue .

  10. #10
    Darkje is online now Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    227

    Default Re: easytune 6 issues

    The new release EasyTune6 (Intel) B11.0309.1 fixes the issues, I mentioned earlier. Good job Gigabyte!

    see: Latest Overclocking Programs, System Info, Benchmarking, & Stability Tools

    direct d/l: http://download.gigabyte.us/FileList..._et6_intel.exe
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •