Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

  1. #1
    myksto is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Italy
    Posts
    8

    Default Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    Hi everybody.
    My new motherboard does not detect any NVidia Gpu I tried to install whereas there's no problem with Ati's. I tried to insert NVidia and Ati GPU in pci-e and
    both work on slot pcie #3 (x4) but only ATI Gpu works in slot #1 and #2 (16x and 8x) . Slots #1 and #2 are controlled by the CPU whereas slot #3 is controlled by chipset (Z77), aren't they? Could it be the problem, a compatibility problem? The gpu model I tried are: MSI GTS250, Asus GT520 512Mb, Asus GT510 1gb. I made several CMOS reset, tried different PSU, check all connections, cables, etc. but no Nvidia card has been detected. I also tried beta bios version 15d but didn't help. Maybe I should change some bios parameters but really wouldn't know what. Hope you can help me solve my issue soon or can help me some way. I also opened a ticket in Gigabyte support but I no answer yet. Best regards.

  2. #2
    wazza300's Avatar
    wazza300 is online now Sloth Fratelli-Moderator
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    8,999

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    its probably a bios issue,your best to email gigabyte and tell them about it so they can test ect,or post in the beta bios section of this forum
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    myksto is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Italy
    Posts
    8

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    Thank for your reply.
    I too think it's a bios issue or better, I hope it is.
    I already wrote to Gigabyte and I'm waiting for an answer.
    You think that all those MB have that kind of issue or is it a problem related to my MB only?

    I guessed there would be some setting in bios setup to make my board to detect Nvidia gpu's...

    Cheers.

  4. #4
    myksto is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Italy
    Posts
    8

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    Naaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Gigabyte tells me to check all connections, check cables, check PSU and tells me it might also be a short circuit!!!
    Of course I made all checks before writing to Gigabyte.
    They don't even mention it could be a bios problem and now I don't know what to do.

    Could be an incompatibility between the nvida cards I tried (all pcie 2.0 on the other and) and the CPU or the HD4000?

    Plese advise me.

    Thanks a lot.

  5. #5
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    6,548

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    Which Nvidia driver version is installed?
    Go to Drivers | GeForce and see if the Auto Detect method helps.
    If auto detection doesn't work, manually select the o/s version and card model.
    Be sure to uninstall all ATI and Nvidia gpu software before installing new versions.
    After removing the drivers, I use Driver Sweeper in windows safe mode to ensure that all video driver "leftovers" are removed.
    Q9650 @ 3.80GHz [9x422MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 844MHz @4-4-4-10
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  6. #6
    myksto is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Italy
    Posts
    8

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    Thanks for reply.
    Unfortunately and as I tried to explain, my problem is not at drivers level. My Nvidia cards are not detected/recognized at bios/motherboard/hardware level if they're are installed in pcie slot 1 and 2. Everything's fine if card is being installed in slot 3 (4x slot with very few room for my card). On the other hand each Ati card I tested is detected and works perfectly in slot 1, 2 and 3.
    I asked Gigabyte whether it could be a bios problem but they didn't answer me yet.
    I would like to try whether a Pcie 3.0 Nvidia card would be properly detected but unfortunately I should buy one with the risk of having 2 Nvidia cards not working with my MB.

    I tried to read over lots of forums for some incompatibility issues with my cards. I found many but no clear solution has been posted yet.

    Any other suggestion will be appreciated.

    Thanks a lot.

  7. #7
    mm67 is offline Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Finland
    Posts
    167

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    I actually have same problem with an Ati HD 7950 card, system simply doesn't see it at all. Dual HD 6870's that I am using now work just fine with Z77X-UD5H and HD 7950 card works fine with Z68XP-UD4 system.
    Gigabyte GA-Z68XP-UD4
    i7-2600K @ 4.5 GHz, EK Supreme HF
    Kingston HyperX Genesis PC3-12800 2* 4 GB
    Radeon HD 7950
    OCZ Agility 3 120 GB
    XFX 650W Core edition
    Fractal Design Arc Midi

    Gigabyte GA-Z77X-UDH5
    i7-3770K @ 4.5 GHz, XSPC Raystorm
    G.Skill Ripjaws X 2* 4 GB
    Radeon HD 6870 * 2
    PNY XL8 120 GB
    Super Flower SF-700P14XE
    Bitfenix Shinobi XL

  8. #8
    myksto is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Italy
    Posts
    8

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    It looks like an incompatibility issue but between what? The MB and the cards or between the cpu and the cards? I wrote to Gigabyte and they made tests with the same Nvidia cards I own and in their system they are detected. Unfortunately they used a Sandy Bridge CPU (i5-2500k) and not an Ivy Bridge CPU like the one I own (i7-3770k). I know that Ivy Bridge CPU directly controls pcie slot and lines whereas in a Sandy Bridge environment it's the chipset who controls pcie (it is true, isn't it???).
    I asked them to possibly test an Ivy Bridge Cpu and whether it could be a compatibility problem that could be solved with a bios upgrade.
    I'll be waiting for an answer.

    I should test with other cards but I cannot efford to buy several Nvidia cards just to see whether they work or not.

    I hope someone could post their experiences.

  9. #9
    wazza300's Avatar
    wazza300 is online now Sloth Fratelli-Moderator
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    8,999

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    it should see the cards,i dont have any issue with my z77/7850,are you trying the latest beta bios's?and are you disabling onboard graphics?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #10
    myksto is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Italy
    Posts
    8

    Default Re: Z77x-UD5H and discrete NVIDIA Gpu not detected in slot #1 and #2

    Yes guy,I tried with F15d beta bios (the latest), I've tried everything. I also have no problem with a Ati 5870 but I need to use a Nvidia card (for cuda) and I have found no Nvidia card being detected so far. Can you try with a Nvidia card to see if it works?

    Thanks, bye.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •