Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

  1. #1
    leoxtxt is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Israel
    Posts
    19

    Default G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    Could anyone please tell me what indicates the LED Code 04, I've only seen it @ W8 Pro x64 (its not in the manual).
    MB: Gigabyte G1.Sniper 3 BIOS F8i <> CPU: 2700K@4.70Ghz 1.30v <> Cooling: H100i + 4x Cougar V12HP 1500RPM <> RAM: G.Skill RipjawsZ 2x4GB 2400Mhz @ 2133Mhz 9-11-11-31 1T -1.60v- <> Monitor: Dell U2711 <> VGA: HD7970 @ 1200/6800 [1.16v + Accelero Xtreme 7970] <> HDDs: 2x1TB Samsung SP F3 + 2x Crucial M4 256GB @ RAID-0 <> Case: CM HAF-X <> PSU: Seasonic Platinum 1KW

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    6,562

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    04 = South Bridge initialization before microcode loading - from the EVGA Z77 FTW motherboard user manual in the AMI Post Codes section (page 28)
    http://www.evga.com/support/manuals/...51-IB-E699.pdf

    I don't know if all Z77 motherboards share all of the same debug codes.
    Q9650 @ 3.80GHz [9x422MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 844MHz @4-4-4-10
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    CDS Foley is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    where the sun shines
    Posts
    29

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    Quote Originally Posted by leoxtxt View Post
    Could anyone please tell me what indicates the LED Code 04, I've only seen it @ W8 Pro x64 (its not in the manual).
    Don't know if this has any thing to do with the code your getting, but while poking around in the bios the other day, I noticed under Bios Features and OS Type it has three Settings. There are: Other OS Windows 8 and Windows 8 WHQL. You might look at it and see whats selected. The bios may auto slect this settings for all I know. Just a thought...

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    6,562

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    I found an ASRock motherboard with identical debug codes.
    It looks like the 04 code might be an informational status code, not an error code.

    Are you having any particular problems?
    Q9650 @ 3.80GHz [9x422MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 844MHz @4-4-4-10
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    leoxtxt is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Israel
    Posts
    19

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    I don't have any problems at all, i asked because its the first time i see the debug code "04", in fact after 10 or 15 minutes it changes to A0 which is the code i saw all the time @ W7.
    MB: Gigabyte G1.Sniper 3 BIOS F8i <> CPU: 2700K@4.70Ghz 1.30v <> Cooling: H100i + 4x Cougar V12HP 1500RPM <> RAM: G.Skill RipjawsZ 2x4GB 2400Mhz @ 2133Mhz 9-11-11-31 1T -1.60v- <> Monitor: Dell U2711 <> VGA: HD7970 @ 1200/6800 [1.16v + Accelero Xtreme 7970] <> HDDs: 2x1TB Samsung SP F3 + 2x Crucial M4 256GB @ RAID-0 <> Case: CM HAF-X <> PSU: Seasonic Platinum 1KW

  6. #6
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    6,562

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    OK.
    A0 = IDE initialization is started

  7. #7
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    North Florida
    Posts
    1,288

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    Yep, A0 is normal, or 03 when resuming from sleep, never saw it stop on 04 before, but I'm running Win 7. .
    Out of curiosity, do you have Fast Boot enabled in the bios?
    Z87X-UD5H /4770K delidded /F10c mod BIOS
    4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4/16X 2400 RAM 11-13-13-30
    Case Labs SM8 w/triple pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor AX7950 2DHV4 x2 w/EK blocks / Xonar DSX Audio
    Samsung 840 Pro 256GBx1 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only
    2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 4x480 rads/AP15 fans / Raystorm
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

  8. #8
    leoxtxt is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Israel
    Posts
    19

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    Quote Originally Posted by boondocks View Post
    Yep, A0 is normal, or 03 when resuming from sleep, never saw it stop on 04 before, but I'm running Win 7. .
    Out of curiosity, do you have Fast Boot enabled in the bios?
    I don't have Fast Boot enabled (does it make a big difference ?) but still the boot speed really improved with Windows 8.
    MB: Gigabyte G1.Sniper 3 BIOS F8i <> CPU: 2700K@4.70Ghz 1.30v <> Cooling: H100i + 4x Cougar V12HP 1500RPM <> RAM: G.Skill RipjawsZ 2x4GB 2400Mhz @ 2133Mhz 9-11-11-31 1T -1.60v- <> Monitor: Dell U2711 <> VGA: HD7970 @ 1200/6800 [1.16v + Accelero Xtreme 7970] <> HDDs: 2x1TB Samsung SP F3 + 2x Crucial M4 256GB @ RAID-0 <> Case: CM HAF-X <> PSU: Seasonic Platinum 1KW

  9. #9
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    North Florida
    Posts
    1,288

    Default Re: G1.Sniper 3 LED Code "04" [Win8 Pro x64]

    No, I was just wondering what the final code was with Fast Boot enabled.
    Z87X-UD5H /4770K delidded /F10c mod BIOS
    4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4/16X 2400 RAM 11-13-13-30
    Case Labs SM8 w/triple pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor AX7950 2DHV4 x2 w/EK blocks / Xonar DSX Audio
    Samsung 840 Pro 256GBx1 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only
    2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 4x480 rads/AP15 fans / Raystorm
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •