Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Anyone else got z97-hd3 with 4790k ? vCore issue

  1. #1
    smoothchat is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Anyone else got z97-hd3 with 4790k ? vCore issue

    Hi.

    My z97-HD3 bios sets vCore voltage to 1.392v as optimized default.

    Does anyone else have the same mobo and cpu?

    What is your default vCore? and what is your BIOS revision?

    A kind fellow suggested that I update the BIOS, but I would like to be sure that the latest BIOS update will definitely fix this before I risk a flash update. (Currently on F4)

  2. #2
    James7679 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Sanford, FL
    Posts
    28

    Default Re: Anyone else got z97-hd3 with 4790k ? vCore issue

    Quote Originally Posted by smoothchat View Post
    Hi.

    My z97-HD3 bios sets vCore voltage to 1.392v as optimized default.

    Does anyone else have the same mobo and cpu?

    What is your default vCore? and what is your BIOS revision?

    A kind fellow suggested that I update the BIOS, but I would like to be sure that the latest BIOS update will definitely fix this before I risk a flash update. (Currently on F4)
    Hi smoothchat, you need to update your BIOS. The DC chip support was added to the most recent BIOS versions. Keep in mind, after flash it still may not be perfect. If the VID is still higher than it should be, you can call tech support and they will address it. I am having the same issue with my sniper/4790k. It was as high as yours before BIOS flash. Admittedly, it is better now, but still too high for auto and defaults.

  3. #3
    smoothchat is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Re: Anyone else got z97-hd3 with 4790k ? vCore issue

    Hi James7679.

    Thanks for the advice.

    I flashed the latest BIOS. Now my vCore is 1.188v when viewing in the BIOS. A massive drop.

    So far all tests run without error with 21C at idle and < 45C with Prime95 v27.9.

  4. #4
    James7679 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Sanford, FL
    Posts
    28

    Default Re: Anyone else got z97-hd3 with 4790k ? vCore issue

    Quote Originally Posted by smoothchat View Post
    Hi James7679.

    Thanks for the advice.

    I flashed the latest BIOS. Now my vCore is 1.188v when viewing in the BIOS. A massive drop.

    So far all tests run without error with 21C at idle and < 45C with Prime95 v27.9.

    :) Grats.
    4790K@ stock
    Z97 G1.Sniper
    G.Skill TridentX 2666 4gb x2
    Giga 780 ti OC WF3
    Corsair HX750
    Corsair H100i
    OCZ Vertex 3

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •