Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: LED on 80 mm Case Fan




  1. #1
    Join Date
    May 2003
    Posts
    306

    Default

    Hello guys i just wanna ask why the light on my 3 case fans are not that bright, like the ones i found on other peoples PC on this Forum.

    I have a ANTEC TRUE BLUE 480 WATTS Powersupply.

    Thanks very much in advance!

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Possibly just cheapo fans. Also you arent using a fan conroller are you?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    1,636

    Default

    i know that some Antec PSUs have FAN connectors on them. If you are using those, thats the problem. they supply less Volts, i think.
    Try using the same connectors as HDD or CD/DVD

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    Yep... if you take a look at the reveiws of the Antec line of PSU here at TweakTown, you'll see that has always been a gig. These Molex connectors labeled as "FAN ONLY" are controlled by the temperature of the PSU internals. If the temperature is not that high (like for those of us with good case airflow) then it automatically reduces the power level to those fans. All LED powered fans I have seen so far will usually come with a warning about using a thermistor controlled connector with them. There simply isn't enough juice there to run the fan and the LED properly.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  5. #5
    Join Date
    May 2003
    Posts
    306

    Default

    Quote Originally Posted by amd_man2003
    Possibly just cheapo fans. Also you arent using a fan conroller are you?
    Im not using Fan controller. And those 80 mm case fans are from AKASA

  6. #6
    Join Date
    May 2003
    Posts
    306

    Default

    Quote Originally Posted by kane2g
    i know that some Antec PSUs have FAN connectors on them. If you are using those, thats the problem. they supply less Volts, i think.
    Try using the same connectors as HDD or CD/DVD
    I am using those same as I used in HDD, DVD-Rom and CD-RW, the fan connector you are talking about...i used for the HDD Fan i have. But still the light is not that bright.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    1,636

    Default

    whats the 12v rail actual voltage reading? can be found in BIOS or MBM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •