Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: USB stoped working




  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    ok guys, i've got a rather pressing problem. My usb seems to have stopped working all together. It's working one minute, reboot and it stops working the next. It's not a software problem, since it doesn't work in either winxp or linux. I havn't got a clue why it would suddenly stop, pratically disappear. My usb controlers do show up under Device Manager, so I know something is working. I can add more detail later if nessesary, but I must get a few hrs sleep before class.

    *note: 3 times now, my PC has frozen while rebooting. It happens after windows exits, with blank screen, before actaul rebot. My USB stoped working after the 2nd bad reboot.
    I've gone too far and need to move on!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,464

    Default

    is your computer overclocked?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    caves of bedrock
    Posts
    3,129

    Default

    Quote Originally Posted by minibubba
    *note: 3 times now, my PC has frozen while rebooting. It happens after windows exits, with blank screen, before actaul rebot.
    wat abt the System Event Viewer? something must have been logeed for such a thing.
    Latest Microsoft Security Updates.
    Last Updated:
    10th MARCH


    If you are a security freak: Use Microsoft Baseline Security Analyzer (NT/2000/XP/2003)
    ======================
    icq : 203189004
    jabber : asklepios20@jabber.org
    =======================
    Linux user since: April 24, 2003 312478
    yabaa dabaa doo...
    Customized for 1024x768

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    it's not OC, been stock for a few months now. nothing in sys. events either, that was the 1st thing I checked.

    another note, on my first boot into linux after this, there was a blue sceen that flashed during load that said somehting about hardware changes... but I didn't get any details
    I've gone too far and need to move on!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    well I wish I could have gotten some good help, but I seemed to have figured it out anyway... although I'm not sure how :confused:

    I just opened it up, dusted everything off, checked all the connections, and unplugged usb5 & usb6 from the mobo... booted it up and it all worked like nothing had ever happened... except for the disovery of 'new' hardware
    At least it's working now, i just wish I knew what caused this in the first place... it's bugging the hell outa me.
    I've gone too far and need to move on!

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Ya'd be amazed at how many probs can be fixed with a good clean out (dust can be conductive).

  7. #7
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    there wasn't that much dust though, I just cleaned it out a month ago :shrug:
    I've gone too far and need to move on!

  8. #8
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Well ya must be more unlucky than most then to get some just in the wrong place so soon. :D

  9. #9
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    111

    Default

    Dude. You need to go into the BIOS and go to advanced perepherals and look for usb somewhere and you need to enable it again. I might if gotten disabled during the reboot.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    Dude. did you miss my post that it is working again and had nothing to do with the bios?
    I've gone too far and need to move on!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •