Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Help nothing on monitor!




  1. #1
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    10

    Default Help nothing on monitor!

    I am building a computer for a friend. I had it all put together and turned it on. The lights and fans came on. Everything powered up, but the monitor said no signal. I have tried everything i can thank of. Right now the MB is sitting on some cardboard with one stick of RAM in it. The PSU is plugged into the 24 and 4 pin on the mother board. The graphics card is in and the power cord is plugged into it. and the reset and power buttons on the case are all thatís plugged in. Still, nothing on the monitor. I have cleared the CMOS many times. I have no idea what to do. the MB is an Asus A8N-E. The graphics card is a Sapphire Radeon x1800xt PCI_e 16x The Processor is an AMD Athlon 64 3700+ San Diego 2000MHz HT Socket 939 I have also tried it on a couple of different monitors that I know work.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    Any help would be great!<o:p></o:p>

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,364

    Default Re: Help nothing on monitor!

    I would first try a known good video card, then also try that X1800 in another PC to make sure it works. If it works in another PC, then try the other parts out 1 by 1 in another PC and make sure they all work. Something is either dead or not making good contact.
    GIgabyte GA-990FXA-UD3
    AMD FX8120 @ 4GHz
    Patriot 1866MHz EL series 2X4GB DDR3
    Powercolour HD 6970 2GB w/XFX 8800GT 512MB Hybrid PhysX
    Creative X-FI titanium HD w/Technics class A 300W amp and tower speakers
    PC P&C 500W PSU
    2TB Seagate
    Coolermaster 690II w/Corsair H100 tucked under the hood

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    10

    Default Re: Help nothing on monitor!

    OK, I tried a PCI video card and a different PCI_e card with the same results. I tried different RAM also. I think either newegg or asus one will be getting this MB back. I just find it strange because the board did power up. the fan on all of the video cards would run. even the x1800xt fan would run with out the power cord plugged into it. yep this sux.

    thanks for your help.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    anchorage alaska
    Posts
    261

    Default Re: Help nothing on monitor!

    Maybe it is your PSU. Maybe you have the video being sent to the motherboards default video thing, try plugging the monitor into the motherboard, then if that works just disable the motherboards video feed and enable the GPU's.
    Last edited by orangutang91; 06-13-2006 at 03:14 AM.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default Re: Help nothing on monitor!

    No video could be a number of things. Do you have the chassis speaker plugged in? If so, what kind of beep codes is it giving you? Check those and that could tell you your problem. If you've tried other video cards, I'm leaning towards this being a bad Mobo or CPU. Also, what kind of PSU are you using? (Brand, etc) IF it is too small it could be the culprit as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •