Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: New Builder Assistance. What is wrong please check




  1. #1
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New York
    Posts
    5

    Default New Builder Assistance. What is wrong please check

    Well, this is what i have. The problem is, my powers on. But literary 3 seconds after, it turns off. Any ideas why? and it is not the PSU because i just changed it.

    PS: EVERYTHING IS NEW.

    Case->COOLER MASTER HAF X RC-942-KKN1 Black Steel/ Plastic ATX Full Tower Computer Case


    MOBO->GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard


    Video Card->EVGA 012-P3-1571-KR GeForce GTX 570 HD w/Display-Port (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support ...


    PSU-> XFX Core Edition PRO650W (P1-650S-NLB9) 650W ATX12V 2.2 & ESP12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS BRONZE Certified ...


    Processor->Intel Core i7-2600K Sandy Bridge 3.4GHz (3.8GHz Turbo Boost) LGA 1155 95W Quad-Core Desktop Processor BX80623I72600K


    SSD->OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120G 2.5" 120GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD)


    Rams ->G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10666) Desktop Memory Model F3-
    10666CL7D-8GBRH



    HardDrive-> Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive


    DVD writer->LITE-ON 24X DVD Writer Black SATA Model iHAS-324-98B


    Fan->COOLER MASTER Megaflow 200 R4-LUS-07AR-GP 200mm Red LED Case Fan


    Fan->COOLER MASTER SickleFlow 120 R4-L2R-20AR-R1 120mm Silent operation Red LED case fan


    Cpu cooler->CORSAIR CWCH50-1 High Performance CPU Cooler


    Can anyone give me any feedback why might this be happening? Either the MOBO or the CPU might be defective?



    or

    A shortish somewhere?

    Things i have tried.

    1. Taking the MOBO out of the case and powering it with the PSU. Then turning it on with 2 Pins.

    2. Changed to a new power supply.

    3. Connecting the power cables to my MOBO from the case and turning it on. (It powers off after 3 seconds still -_-)

    4.Placing Each DDR3 ram sticks one at a time and booting.

    5. Replacing the RAM sticks to new and compatible ones and still failed.

    Any other tips? :/ helps or changed MOBO? or PSU is too high? idk man xD this is my first time ever building a pc from top to bottom.

    People say that it is the MOBO. Which i think it is because even with new ram sticks it doesn't power on for more than 3 secs

    Did i fried my MOBO lol because people tell me that :(
    Last edited by KidSess; 09-22-2011 at 03:57 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    you tried just one stick of ram in the second slot along from cpu socket? made sure you connected the 8pin psu mb plug and the 24pin one? left mb battery out for 30mins? if all that fails carefully inspected cpu socket for any bent pins? take care not to damage any when looking
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New York
    Posts
    5

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    Yes i have tried with one ram at a time in each slot. Also "left mb battery out for 30mins" what do you mean by this? Yes i do have connected the 24pin psu but the cpu socket i cannot check. i do not want to bend any pins at all :(
    Last edited by KidSess; 09-23-2011 at 02:29 AM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    I meant have you removed the motherboard battery for 30 minutes to fully clear the cmos,then put back in and try booting up

    There's two power connectors that click into the motherboard,ones a 24 pin,and there's another just top/left of the CPU socket,a 4 or 8 pin connector,make sure its plugged in or motherboard will just light up and no boot
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New York
    Posts
    5

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    omg LOl i didn't even see that LOl. Well but i will still get a new board :s

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    So its working now? No need to get new board if its working fine
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NY, USA
    Posts
    34

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    It seems like the motherboard you are using has power issues. I'll look into getting a replacement from Gigabyte.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New York
    Posts
    5

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    Well, i have replaced the MOBO. The issue that i have now is that i do not get to see any BIOS in my screen. Is it possible that i am missing a plug in the GTX 570? like the Display port? cable? because i do not have it connected at all..but i do have the DVI to VGA adapter connected..

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NY, USA
    Posts
    34

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    Does your monitor recognize that the cable is connected to the video card?

  10. #10
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: New Builder Assistance. What is wrong please check

    you get nothing on screen? to access the bios hold down the delete button at gigabyte splash screen,dvi to vga adaptor should work fine,im using one on my monitor,does the gtx 570 use two 6pin power plugs?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •