PDA

View Full Version : Can anyone help, please?



flipangle
06-24-2003, 12:11 AM
I'm having major problems with putting together my new PC. Here's the setup:

Pentium 4 3.00 Ghz 800 FSB
Gigabyte 8KNXP
Antec True 480 W PS
Crucial 512MB PC3200 x 2
ATI AIW 9700 Pro
WD 200 GB 7200 RPM ATA HD
PIONEER A05 DVD-R/RW
SONY 16X DVD-ROM

When I hook everything up and boot up, the fan start spinning, but I get no beeps whatsoever from the MB. The screen is black. Have tried everything: double-checked the cpu to make sure it's well-seated, tried one stick of RAM instead of two (although I haven't tried all the DIMM slots), cleared CMOS, made sure there are no shorts, made sure the AGP card is seated properly

I've narrowed the problem down to the MB, RAM, or CPU. Dead CPU is pretty uncommon so it's probably the MB or RAM...just bought myself the Abit IC7-G to try..

Does anyone here have any other ideas? Thanks so much...

minibubba
06-24-2003, 12:16 AM
it could also be the power supply

get a multimeter and make sure that it is putting out all the correct volts

flipangle
06-24-2003, 12:21 AM
Thanks, for the idea, will try it...

Bithmus
06-24-2003, 03:09 AM
I had a problem like that. I had the clip on my heatsink on backwards to start with. Then I had another problem like that, and my cpu was dead.

flipangle
06-24-2003, 04:36 AM
i hope it's not the cpu! the 15% restocking fee sucks...or mayby newegg won't charge it if the thing is defective...I've never returned anything before...

drxploder
07-22-2003, 12:04 AM
:afro: I'm having the same problem but with an ecs motherboard! Please help

VinnieVen
07-22-2003, 12:13 AM
I had a problem like that. I had the clip on my heatsink on backwards to start with. Then I had another problem like that, and my cpu was dead.

U have athlon, he has P4.... P4 cpu cannot go on backwards.

Brian508
07-27-2003, 04:14 PM
I Kow this may sound stupid
Did you connect the case wires??:cantfocus