PDA

View Full Version : Overclocking the G0 SLACR Q6600 to 4GHz



Comment Bot
08-19-2007, 01:20 AM
Please feel free to comment about our story entitled "Overclocking the G0 SLACR Q6600 to 4GHz (www.tweaktown.com/articles/1159)"

ANZAC_ELITE
08-19-2007, 04:44 AM
Nice OC you've achieved there at 4GHz, got to love liquid cooling.

I should receive my G0 (auspcmarket- $A385) this week but I have stuck with air cooling (Zalman 9700NT, Asus P5K board) so it will be interesting to see what is achievable with that.

The "Power thingy" readings seem to vindicte my choice of a Tough Power 850W psu so I'm happy on that front too. Good review guys, keep up the good work.

:thumbsup:

chofree
03-07-2008, 08:25 AM
500W without overclock, wow.

I bought the combo deal from Frys which come with ECS GF1000V board. I wasn't intend to upgrade my system yet but for a Quad core under $300 I decide to give it a try.

I knew that I have to get a PCI-X graphic card and a new Power supply. But i'm not ready to test out any game yet so I took it home and just replace my old P4 board, no HT, and to my surprise it run like a charm.

350W PS
Q6600 with original fan
ECS GF1000V board over clock to 3 ghz
Onboard graphic nVidia

4 Sata drives
2 Western 500gb GP Raid0
2 Seagate 500gb 7200.10 Raid0

Western 250gb passport
External USB-CDROM (external power supply)
External USB-500gb (external power supply)

It run flawlessly - I'm wondering if I should put a graphic card in, i'm trying to conserve energy. We're talking about AMD and Intel who make chip power hog and now we have a graphic card consumer more than a CPU does.

I have the western drives as the host (os running) and the max write speed I could get is 62MBps from disk-to-disk (seagate to western). While I can write to Seagate at 115MBps disk-to-disk. Partittion-to-partition is about the same for both 42MBps.

ap90033
05-15-2008, 12:41 AM
1.5 volts! Holy crap! I thought 1.4 was high....

Also, what about an E8400? Nice CPU that OC's close to 4ghz and is pretty cheap.?

ANZAC_ELITE
05-15-2008, 05:32 AM
E8400/E3110 both oc to 4.0GHz with no worries, I've had my E3110 running 4.0GHz at 1.3375v

ap90033
05-29-2008, 10:04 PM
Uh i have one now, had it at 8x400 stock volts but had distorted sound in cod4 put it back all stock no sound distortion. I am guessing my OC isnt 100% stable. I think this CPU is stock at 1.3 so whats safe to up it to? 1.4?

ANZAC_ELITE
05-30-2008, 04:48 AM
Q6600 stay below 1.5v

E8400/E3110 stay below 1.4v

Keep an eye on temps, nothing is 100% "safe" if it exceeds the manufacturers specifications

montollo
06-11-2008, 09:55 PM
Although this article is about a year old now... it was very well put together and I was able to benefit from it. Even now (summer of 2008), the q6600 continues to be one the cpu's for that you can get for your money. A lot people are switching to the 45nm dual cores because of the price drop, but I'm sticking to my q6600. It has been wonderful so far, and overclocking it is relatively easy. I currently have it at 3.2 but it can easily reach 3.8 or more if I want it to. The thing is that the CPU performs so well at the current speed, that is not worth the additional heat and potential damage.