Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 50

Thread: Asrock 890gx won't boot and led debug 00




  1. #1
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    italy
    Posts
    27

    Default Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Hi everyone, i have a big big problem. I bought the motherboard asrock 870g extreme 3 and
    VGA SAPPHIRE Radeon HD 5770 1024MB (PCI-E, 2xD, HDMI, DP, A) AMD AM3 Phenom X4 955 Bl.Ed. II Box - C3 3.2 GHz - 8MB Cache - 125W
    CORSAIR XMS3 DDR3 1333MHz TW3X4G1333C9A 4GB (2x2GB) CAS 9

    when I put everything in and turn on the pc, at the screen did not appear nothing at all. The debug led just turned on and always remained at 00, without showing further signs of debugging.
    I was then told that the motherboard was faulty, but when I bought another motherboard asrock 890gx and I put the same pieces the same problem appeared.
    So i wanted to ask if you can help me and, if possible, make me understand the error of 00 what is precisely mean. The manual says passes control to os, but then it means that everything is attached without problem and will be booted the OS?
    Because if so the problem could be the video card, that don't show nothing on the screen.
    Thanks bye

  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    italy
    Posts
    27

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    I wanted to give other information, the power supply cables I put them all well, both 24-pin 8-pin. The CPU fan and the video card fan are working properly. The processor on the motherboard seems to become hot, so at least it's operational. I do not understand yet what the problem is.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    USA
    Posts
    96

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Hi Zakato,

    Error Code 00 =control to OS Loader (typically INT19h).

    Lets try the easiest fix first and see if it works.
    Please clear the CMOS (Reset the Bios)
    Afer that please enter bios, and choose "Load Optimized Settings" save and exit.

    Let me know if this works.
    Last edited by Hawkster13; 03-23-2011 at 01:40 AM.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    USA
    Posts
    96

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Also can you please give me the brand and model of your hard drive.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    italy
    Posts
    27

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    hi, maybe i don't explane me welll. when I turn on the PC nothing appears on the screen so I can not access the bios. So it seems that nothing works.
    But if the debug LED goes to 00 means that all is well and that therefore the reason why you can not see anything on the screen the problem came from the vga or is there another problem?
    Because if the debug led to 00 means that it is all right and that the board wants to launch the boot of the OS means that at least the motherboard and prociessore is affixed, no?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    italy
    Posts
    27

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Quote Originally Posted by Hawkster13 View Post
    Also can you please give me the brand and model of your hard drive.
    I have not mounted already the HD, because I thought you resolve the problem of why you could not see anything on the screen.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    USA
    Posts
    96

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Quote Originally Posted by zakato View Post
    hi, maybe i don't explane me welll. when I turn on the PC nothing appears on the screen so I can not access the bios. So it seems that nothing works.
    But if the debug LED goes to 00 means that all is well and that therefore the reason why you can not see anything on the screen the problem came from the vga or is there another problem?
    Because if the debug led to 00 means that it is all right and that the board wants to launch the boot of the OS means that at least the motherboard and prociessore is affixed, no?
    Oh I am sorry. Yes, I misunderstood you.
    Last edited by Hawkster13; 03-23-2011 at 01:54 AM.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    USA
    Posts
    96

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Ok I think I understand now.

    Yes, if you have received the 00 does mean that you have a succesfull boot.
    So yes, I now believe your problem is the video card.

    Give me a few min. and ill try to help you with that problem.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    USA
    Posts
    96

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    Sorry, had a double post

  10. #10
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    italy
    Posts
    27

    Default Re: Asrock 890gx won't boot and led debug 00

    ok i will wait you and other help from other users

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •