Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Gigabyte Lan on 890GX Extremee3




  1. #1
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Shanghai, China
    Posts
    3

    Default 1000M Lan on 890GX Extremee3

    Strange Problem:
    Every time I start the computer, the Lan show 100M. after plug-in, plug-out it turns to 1000M. I think the cable is OK since previous NF4 worked perfect. The switch is Netgear 608.

    Does anyone have the clue?
    Last edited by xrzhang; 06-01-2011 at 09:57 AM. Reason: wrong spelling

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rudehen, Tehran, Iran
    Posts
    302

    Default Re: Gigabyte Lan on 890GX Extremee3

    Correct: *Gigabit* Lan

    Windows? Try to set adapter's link speed to Gigabit in its properties. (For linux, use "mii-tool" or "ethtool")

  3. #3
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Shanghai, China
    Posts
    3

    Default Re: Gigabit Lan on 890GX Extremee3

    yes, i install windows 7

    I try to set to 1000M. but when booting up, it shows no connection.

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rudehen, Tehran, Iran
    Posts
    302

    Default Re: Gigabyte Lan on 890GX Extremee3

    Your link speed is falsely detected first and is corrected when you re-plug the cable? The initial negotiation is not correct; Then either of two sides can be blameworthy. Please plug-out your cable, reboot (till complete boot) and plug-in the cable now. See what speed it is. If 1000, problem is probably on pc side. You can do similar for the switch and see if switch makes problem.

    If pc is wrong, it means that lan adapter's rom does not support gigabit, but its (windows) driver does. When you re-plug while driver is loaded, speed negotiation is done again and correct speed is established. For this case ask for a bios update to solve that.

    For making more sure, use a live linux cd (does not need installation) (recent enough to support your lan chip) and inside its command prompt type:
    ethtool eth0
    or
    mii-tool eth0
    these show your link information too.
    note: If you have more than one network card, maybe also eth1, eth2,...

  5. #5
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Shanghai, China
    Posts
    3

    Default Re: Gigabyte Lan on 890GX Extremee3

    your reply is awesome. Thanks a lot! I will try again.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •