Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Asrock Z68 Extreme4 unable to install Intel Management Driver




  1. #1
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Canada
    Posts
    1

    Default Asrock Z68 Extreme4 unable to install Intel Management Driver

    I just setup Z68 Extreme4 with i2500K CPU. Updated the BIOS to P1.4.
    Downlaod the latest drivers from Asrock and install all drivers.
    However Device manager always report unknown device which the PCI vendor ID correspond to Intel Management Engine
    PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_1C3A1849&REV_04



    Uninstall Intel Management Engine, restart pc and install the latest driver again did not resolve the problem.

    Does any one experience the similar problem?

    Please help.

    Thanks

    Lepew
    Attached Images Attached Images Asrock Z68 Extreme4 unable to install Intel Management Driver-unknown-device-jpg 

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Asia
    Posts
    43

    Default Re: Asrock Z68 Extreme4 unable to install Intel Management Driver

    have you try to use the one on the driver cd?
    cos from what i see on the device manager the version is 7.0.0.1144
    but on the site is v7.1.10.1065

    or you could try to use this Intel® Driver Update Utility

    or this one more newer version but its for z68 intel board but i think no harm to try http://downloadcenter.intel.com/Deta...=3334&lang=eng

    in the second like it say

    If the Intel® Management Engine (Intel ME) driver has not been successfully installed, you may see an error on a "PCI Simple Communications Controller" in Device Manager.

    but i donk think its important, Intel Active Management Technology - Wikipedia, the free encyclopedia
    you know the one people talk way back about having kill switch in sandy bridge

    Quote Originally Posted by Lepew View Post
    I just setup Z68 Extreme4 with i2500K CPU. Updated the BIOS to P1.4.
    Downlaod the latest drivers from Asrock and install all drivers.
    However Device manager always report unknown device which the PCI vendor ID correspond to Intel Management Engine
    PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_1C3A1849&REV_04



    Uninstall Intel Management Engine, restart pc and install the latest driver again did not resolve the problem.

    Does any one experience the similar problem?

    Please help.

    Thanks

    Lepew

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •