Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: BIOS problem and update question (ASRock Z68 Extreme4)




  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    California
    Posts
    8

    Default BIOS problem and update question (ASRock Z68 Extreme4)

    Hello all,

    I just installed a second radeon 6970 in crossfire, and now everytime I boot up, my ASRock Z68 Extreme4 enters in to BIOS (UEFI).

    The only way I can get out of this cycle is to "exit and discard changes" after which it boots fine and runs properly.

    Any ideas on why this is happening?

    I have a few BIOS question related to this is (currently running UEFI 1.2):

    Are there any settings needed for crossfire in BIOS?
    If I update BIOS to the new version 1.6, will my settings be cleared out?
    If my settings are cleared out, will I have problems re-setting up my RAID 0 (i.e. will my drive get erased)?

    Thanks for any help you can give me; I appreciate it.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    18

    Default Re: BIOS problem and update question (ASRock Z68 Extreme4)

    Have the same MB with a 2500k@4400 and 2 5850s in crossfire. 2 6970s? WOW! First I would update to 1.60 BIOS. The 1.2 is old. Second, did you plug in the 4 pin molex on the MB designed for extra power when you run in Crossfire/SLI? Third what kind of PSU do you have? I doubt it will affect the RAID except you will have to go into the BIOS on boot and reset your particular settings SO before you update the BIOS, go into your present BIOS and carefully write down all of your specific BIOS settings. When that is done update to 1.60 and go into the BIOS and set your specifics, save and reboot.
    ASRock Z68 Extreme 4;Intel 2500k@4400;CoolerMaster Hyper212+ hs;8g GskillDDR3-1600; 2-5850s Crossfire; Crucial300SSD64g sataIII(OS), WDB 500g sataIII (data games);Antec TPII 750W psu; CoolerMaster HAF912; Logitech G35;Win7-64 HP;HannsG HZ281

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    California
    Posts
    8

    Default Re: BIOS problem and update question (ASRock Z68 Extreme4)

    Thanks for the reply, gkline.

    My PSU is an 850W Seasonic SS-850HT, and yes I did plug in the extra power.

    I guess I will update the BIOS now, but trying to decide which method to use. I am nervous about trying the windows update, but might go for that. Any advice as to which way is best? Also, is it risky to go with 1.6 since they just released it yesterday or are they pretty thorough in their testing before a release?

    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    California
    Posts
    8

    Default Re: BIOS problem and update question (ASRock Z68 Extreme4)

    So, I successfully updated via windows to 1.6, and the problem still exists.

    Every time I boot it launches into BIOS as if I pressed F2. Only started happening since I put in the crossfire...

    Are there ANY settings in BIOS that relate to this that I should check?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •