Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: problem with my mobo ASROCK Z68 PRO 3 and the built in card lan




  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    egypt
    Posts
    4

    Default problem with my mobo ASROCK Z68 PRO 3 and the built in card lan

    my m.b z68 pro3 cant access to internet with cable taller than 60-70 meter after setup lan it gives me signal x on lan i dont know why?
    what should i do with my cable 90 meter.(( plz do not tell me to use switch because i m not able to do these solution)
    (my older m.b. pl 945 s3p have not any problem with that length of the cable)

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Santa Monica
    Posts
    48

    Default Re: problem with my mobo ASROCK Z68 PRO 3 and the built in card lan

    Quote Originally Posted by mmels View Post
    my m.b z68 pro3 cant access to internet with cable taller than 60-70 meter after setup lan it gives me signal x on lan i dont know why?
    what should i do with my cable 90 meter.(( plz do not tell me to use switch because i m not able to do these solution)
    (my older m.b. pl 945 s3p have not any problem with that length of the cable)
    At 90m, you're pretty much at the max for Cat5/6 cable length; maybe your cable is marginal?

    It sounds like you've already tested the Z68 with shorter cables and the problem only shows up when you exceed about 60m. If that's the case then the problem would appear to be either: 1) your particular MB is defective, or 2) the Broadcom chipset can't support longer cable lengths.

    You could:
    Try another cable,
    Try a quality PCI-e lan card with, say, an Intel or NEC chipset (not sure which is better),
    Go wireless,
    Get a replacement Z68-pro3 MB
    Choose a completely different MB

    Good luck.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: problem with my mobo ASROCK Z68 PRO 3 and the built in card lan

    Dear mmels,

    We use 100 meters LAN cable to do the test with Z68 Pro3 and lan can work normally.

    Please kindly reinstall the lan driver from below link to try.
    Link: http://www.asrock.com/mb/download.as...8%20Pro3&o=All

    Or please kindly change another lan cable to try.

    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily
    Last edited by ASRock TSD - Emily; 08-09-2011 at 04:57 PM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    egypt
    Posts
    4

    Default Re: problem with my mobo ASROCK Z68 PRO 3 and the built in card lan

    thank you for answer

    my problem with m.b z68 pro 3

    when i set up built in lan its give me x on the lan and no internet cable access this is my problem my dsl link connection speed type 100 MBPS and my older mobo ( ga 945 pl-s3p ) was tel me that dsl link connection speed type is 100 MBps .
    in my mobo stat its give x on the lan what should i do ?
    and when i try it with my friend cable ( he is close switch for this reason i said the mobo do snot access with net with cable taller than 60 meter )
    my board work .
    Last edited by mmels; 08-14-2011 at 07:36 AM.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    egypt
    Posts
    4

    Default Re: problem with my mobo ASROCK Z68 PRO 3 and the built in card lan

    could any one answer me?

    plz
    Last edited by mmels; 08-16-2011 at 08:04 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •