Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: ASRock extreme4 970 Error 10?




  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    New York
    Posts
    10

    Default ASRock extreme4 970 Error 10?

    The Debug LED is giving me error code 10

    955be
    antec 750w
    asrock extreme 4
    sapphire hd 6770
    g. skill ram 2x4gb

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    New York
    Posts
    10

    Default Re: ASRock extreme4 970 Error 10?

    So I reseated everything and got it to work. Now it shows A9 then A6 and gets stuck there

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: ASRock extreme4 970 Error 10?

    Dear gammerx,

    Debug code shows A6, it maybe caused by your SATA device.
    Please kindly refer to below suggestions for testing.
    1. Clear CMOS to try.
    2. Re-install the SATA HDD and ODD to try.
    3. Change SATA cables to try.
    4. Only install the necessary device of the system to try. ( CPU, a stick memory, VGA card, a HDD)
    5. Install the SATA HDD to other SATA ports to try.
    6. If the problem still cannot be solved, please kindly remove all SATA device and enter "F2" to BIOS to check whether system enter to BIOS normally.

    Thanks for your support.

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    New York
    Posts
    10

    Default Re: ASRock extreme4 970 Error 10?

    I actually had no HDD plugged in. Tomorrow I will reset CMOS and use a HDD and see what happens and will get back to you thanks :]

  5. #5
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    New York
    Posts
    10

    Default Re: ASRock extreme4 970 Error 10?

    Hey Emily - I am getting error code 10 again, what is wrong?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: ASRock extreme4 970 Error 10?

    Dear gammerx,

    We did the test, but we cannot see the symptom like yours.

    Please kindly contact your local dealer to check your system.

    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily

  7. #7
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    New York
    Posts
    10

    Default Re: ASRock extreme4 970 Error 10?

    Yeah its G.SKill ram 2x4gb ddr3 1333 ripjaw. model ends in 8GBRL

    So I retested everything. Sockets A1 and A2 don't work but if I have 1 stick in B1 or B2 it works (both sticks worked in both Bs but not in As)

    Is the RAM controller the mobo or CPU? Obviously the A1 and A2 slots are defective so I am thinking its the motherboard. Also when I am in the BIOS for like 20 seconds I get the debug code "0d" and it freezes so I have to restart.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •