Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: Z68 Extreme7 Gen3 problems




  1. #1
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Poland
    Posts
    9

    Default Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Hello all,I have this motherboard from few days and there are some problems.1. Mouse is not working correctly in UEFI and some bootable programs, like Acronis True Image.2. I can't make and restore disk image because Acronis True Image don't recognize my disks ( I have 3).3. After installing Creative X-Fi PCI sound card (without any error) I have in Windows 7 x64 only silence and in Windows XP some squeaks and 12-14% CPU usage from hardware interrupts.My previous board was ABIT IP-35 Pro (happily I still have it) and no problems.Gustav

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK
    Posts
    22

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    The mouse issues seem to be a known problem that has so far resulted in a number of beta BIOS versions none of which have solved this for me. If Acronis cannot see your disks are you running it from within Windows or from a bootable Acronis disk, if the latter you need to make sure the disk interface drivers are available.

    I'd be inclined to stick with the on-board HD sound.

    Andi.
    Last edited by andicole0; 09-17-2011 at 09:17 PM.
    Intel Core i7 3770K, Asrock Z68 Extreme 7 Gen 3, 16GB Corsair Vengence, OCZ Agility 3 360GB SSD, Samsung Spinpoint F3 1TB, 2 x GTX680 SLI. 2 x DVDRW.
    Win 7 SP1. Logitech Z5450, Corsair H60, Zalman Level 10 GT Case.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Poland
    Posts
    9

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Thank you for the answer. I am using Z68 board now and bootable Acronis True Image from CD. I will try later with other applications from bootable CD or DVD like Hirens Boot-CD. I like my Creative X-Fi card but maybe the only solution is onboard sound. Gustav.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Dear Gustav,

    About mouse under UEFI question, please kindly provide your e-mail and detail model name of your mouse for me.

    I will check this.

    About Creative X-Fi sound card, please kindly refer to below suggestions for testing.
    1. Reinstall your sound card to try.
    2. Update the latest audio driver from Creative website to try.

    If the problem still cannot be solved, please kindly provide model name of the sound card for me to checking.
    And what situation the symptom will occur?
    Playing game, watch video or listen music....

    Thanks for your help.

    Have a nice day
    ASRock TSD
    Emily

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    35

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    im using the fatil pci-e creative sound card.. 1000% ok, some people cant get working pci creative sound cards? ..(maybe bridge chip(sharing 1x ppci-e banswith, with lans+ pci-e 1 slots

  6. #6
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Poland
    Posts
    9

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Thanks all for the answers.

    My sound card is Creative Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series with front panel.
    My mouse is Logitech G5.
    Last day I reinstalled sound card and cleaned system (Windows 7 x64) with Driver Sweeper.
    I try installing Creative driver (old and newest) and PAX driver in safe and normal mode.
    I can hear only very silent "click" every 4-5 seconds. The is no other sounds.

    With best regards,
    Gustav

  7. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Dear Gustav,

    About mouse issue, please kindly provide your e-mail for me, I will send a beta BIOS to you for testing.

    About sound card question,
    Due to we don't have the sound card on our side, please kindly contact your local dealer to check your system first.
    We also try to get the sound card for testing.
    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily

  8. #8
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Poland
    Posts
    9

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Dear ASRock TSD Emily

    I have checked my sound card in Sunday (I set up my old motherboard on the 3 chairs, because I need to deactivate licence for Photoshop). The SB X-Fi is working.

    With best regards,
    Gustav
    gustav1@o2.pl

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK
    Posts
    22

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Quote Originally Posted by ASRock TSD - Emily View Post
    Dear Gustav,

    About mouse issue, please kindly provide your e-mail for me, I will send a beta BIOS to you for testing.

    About sound card question,
    Due to we don't have the sound card on our side, please kindly contact your local dealer to check your system first.
    We also try to get the sound card for testing.
    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily
    Hi Emily, what version Beta BIOS are we up to now the last I received was 1.12 and still no joy.

    Andi.
    Intel Core i7 3770K, Asrock Z68 Extreme 7 Gen 3, 16GB Corsair Vengence, OCZ Agility 3 360GB SSD, Samsung Spinpoint F3 1TB, 2 x GTX680 SLI. 2 x DVDRW.
    Win 7 SP1. Logitech Z5450, Corsair H60, Zalman Level 10 GT Case.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: Z68 Extreme7 Gen3 problems

    Dear andicole0,

    The latest BIOS of Z68 Extreme7 Gen3 is L1.12.

    Could you tell me what symptom do you encounter?

    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD Emily

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •