Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.




  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    bensalem
    Posts
    27

    Default ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    Hi, I building a new rig and right off the bat I can't even get it to post and my saetek keyboard does not come on either. My specs are ::
    ASROCK pro gen3 fatality mobo
    intel 2600k cpu
    g.skill ripjaws memory
    corsair 850 psu
    evga gtx570

    I started out with all 4 4 gig mem sticks installed, then went down to 2
    I also tried another video card with same result.
    DR Debug# 45

    Any help is appreciated.
    John

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Pemberton, Wigan, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    4

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    hi, i have the same problem. i have the extreme7 gen 3 though. the problem is the motherboard. its unable to run dual memory mode. if you put a stick of ram in slot B1 and a slot in B2 it will load up and you will not get the 45 code error.


    at the moment i have not found out hoe to fix it so you can use 4 sticks of ram but will let you know when i find out

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    bensalem
    Posts
    27

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    Thanks but I think I have some bad ram. I have 4 sticks. I have 2 sticks that will work in slots 1-3 and slots 2-4. When I try the other 2 sticks in slots 1-3 or 2-4 I get no post. So to me this indicates that all 4 ram slots on the board are working and 2 of my ram sticks are defective. I'm I right? Should I RMA the ram?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Pemberton, Wigan, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    4

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    its the dual ram mode that doesn't work. iv asked asrock and they have said its a fault with the dual ram mode. it will work in single mode.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    bensalem
    Posts
    27

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    Yes but why do 2 of the sticks work and the others don't? Aren't the 2 working sticks in slots 1-3 or 2-4 in dual mode? They show in bios.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Pemberton, Wigan, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    4

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    not quite sure on the setup of that board. in the manual it says that its dual channel but its not supporting all 4 stick in dual channel.

    the two sticks that are out now, do they work in slots 1 and 3?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    bensalem
    Posts
    27

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    Yes, they work in slots 1-3 and 2-4

    but the other 2 sticks do not work at all which leads me to believe it is the ram.

    I wish I had do other ram to check.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    Dear all,

    Debug code shows "45", it maybe related to your memory.

    Please kindly refer to below suggestions for testing.
    1. Please insert your memory module in the white or black DRAM slot then try again.
    2. Please unplug your memory and replug in then make sure your memory module is installed properly.
    3. Please only install a stick memory by turns to check four sticks memory are fine.
    4. If possible, please kindly change other memory for testing.

    If the problem still cannot be sovled, please kindly contact your local dealer to check your system.
    Thanks!

    Have a nice day
    ASRock TSD
    Emily

  9. #9
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    California
    Posts
    8

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    I was getting the same issues. But what I did was put 3 RAM into the A1 B1 and A2 slots and it booted up. If you already messed with the BIOS reset the CMOS on the back panel of the motherboard. Once you can get into the BIOS. change the timings on the RAM to 1333. The motherboard changes the stock timings of 1866 to 1600; but if found that all 4 sticks only work when its at 1333. Hopefully that works for you.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    bensalem
    Posts
    27

    Default Re: ASROCK Z68 Pro gen3 no post at all.

    Quote Originally Posted by raulmh661 View Post
    I was getting the same issues. But what I did was put 3 RAM into the A1 B1 and A2 slots and it booted up. If you already messed with the BIOS reset the CMOS on the back panel of the motherboard. Once you can get into the BIOS. change the timings on the RAM to 1333. The motherboard changes the stock timings of 1866 to 1600; but if found that all 4 sticks only work when its at 1333. Hopefully that works for you.
    Hey thanks alot! I will try that if my new ram that I'm waiting for does the same thing. Last night I tried some A-DATA ddr3 ram I have in another machine and none of the sticks worked in any combination. I was disappointed.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •