Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: asrock z68 extream4 gen3




  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    lakewood
    Posts
    4

    Default asrock z68 extream4 gen3

    Hi everyone i am new here and I have never had to ask for help before but this one has me stumped and because I am stationed in germany i hope i can fix it with out having to RMA my new parts.

    I just put a new system together with

    asrock z68 extream4 gen3
    i5 2500k
    sapphire 6970
    16gb gkill ripjaw x 1600
    rosswell 1000w psu


    so I install windows and install the mobo drivers and everything is fine. Windows installed standard vga drivers for the 6970.
    I install the 6970 drivers from the disk reboot and get a bsod with atikmpeg.sys as the problem. I dont have the internet at home for a few more days so I went to the USO with my external HD and downloaded drivers 11.3 11.7 11.8 and 11.9 thinking there was a conflict. Installed the drivers and same thing happens on reboot atikmpeg.sys

    I dont have another video card to test with or another PC to test with. at the moment I might know a guy who has a desktop that can support the video card.

    Not many people have desktops in the arm :(. I dont know what to do or what parts to RMA I am hoping on thur when i get the internet and update all the drivers i might be able to get it to read. does anyone have any idea what it could be ? the video card or the mobo pcie slots maybe?

    Also when testing the other drivers i removed all but 1 stick of ram to see if that was the problem. have not tried any other sticks of ram but prob will when i go home tonight.

    Also i was able to update the bios to 1.10 but it did not fix it.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    usa
    Posts
    47

    Default Re: asrock z68 extream4 gen3

    clean all drivers off the system and do a fresh install of 11.9
    and make sure your memory timings are set to spec

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    lakewood
    Posts
    4

    Default Re: asrock z68 extream4 gen3

    the timings on the ram were off they were 9-9-9-28 and i changed it to 9-9-9-24 like it says on the ram. Whats the best way to clean all the drivers off ? i will just do a fresh install of windows and go right to the 11.9. i think i might of already tried it. I am dropping the card off at a sgt who can test the video card on his PC. will get back to you Thursday when i get the card back from him and let you know what he said.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    lakewood
    Posts
    4

    Default Re: asrock z68 extream4 gen3

    i took the card to my friend he did not want to install it told me to just RMA it because it had a burnt smell in it. which I did not even think about doing and we looked at it and saw some bad solder points.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    usa
    Posts
    47

    Default Re: asrock z68 extream4 gen3

    eh physical damage might throw a wrench into your RMA ( post photos ? )
    its normal for a new gpu to have a SLIGHT electrical smell .. if something was really burnt it should't even post normally

  6. #6
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    lakewood
    Posts
    4

    Default Re: asrock z68 extream4 gen3

    letting my sgt test the card this weekend. Will find out more. here are the dmp files i have been getting.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •