Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: ASRock X58 Extreme 3 debug LED stuck on 00




  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    97

    Default ASRock X58 Extreme 3 debug LED stuck on 00

    I just got my X58 Extreme 3 back from RMA and rebuilt my system. However it's not POSTing or showing any video. When I plug it in the power and reset lights on the mobo light up. When I hit the power button all fans and hard drives spin up, but the debug LED instantly shows only 00, and nothing else. No beeps at all. Monitor detects no video coming in. The manual says 00 on the debug LED means the boot sequence has finished it's passed control to the OS, but that's obviously not the case here.

    I did tons of Googling, but it seems to be impossible to search for an error code that is two zeros. I tried clearing the CMOS but no joy. I also did a naked boot but every time error code 00 comes up immediately and shows nothing else. The rest of my system consist of a Intel 930, 3x 2GB Gskill RAM, a Geforce 460 GTX, Corsair PSU, Samsung hard drive. Everything was working except the mobo before I RMAed it.

    Thanks for any suggestions!
    Last edited by nobugsonme; 11-27-2011 at 03:43 AM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: ASRock X58 Extreme 3 debug LED stuck on 00

    tried with just one stick of ram installed,dont know the slot config for that board with ram so try one stick in any of the 3 slots your rams plugged into
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    97

    Default Re: ASRock X58 Extreme 3 debug LED stuck on 00

    I tried every possible combination of RAM. Even with no RAM it always says 00.

    Another toubleshooting oddity I noticed was that if I hold down the CLEARCMOS button on the back panel and power it up, the 00 code won't show up until I release the CLEARCMOS button. Of course this didn't help anything.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: ASRock X58 Extreme 3 debug LED stuck on 00

    what was it rma'd for? and did they tell you what the original fault was? checked cpu socket for any, even slightly bent cpu pins? but take care when checking not to damage any or damage any further pins
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Denmark
    Posts
    1

    Default Re: ASRock X58 Extreme 3 debug LED stuck on 00

    Got the exact same problem!
    i will try to clear the cmos by the jumpers...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •