Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 36

Thread: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS




  1. #11
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    Check your motherboard user manual to see if there are any special bios settings that are required for enabling pci-e video cards and/or disabling on-board graphics output.

    OK, a little too much detail.
    It's best to put your hardware list in your forum signature, that way we can quickly refer to your most recent post to confirm what hardware you have. Very often a thread like this can have many posts and it's a PITA to have to scroll back through the thread to find your hardware information. Many of the active forum contributors can be working on a lot of threads at the same time and some threads have somewhat similar hardware setups.

    To list your system components in your signature:
    --> Settings tab (upper right corner of web page)
    --> select Edit Signature
    --> enter your hardware components (brand, model, etc.)
    --> include your bios version
    --> preview
    --> Save when complete
    Be sure to include your bios version, motherboard version, power supply, cpu heatsink/fan setup and the model numbers of all components.
    It helps if you provide a link to your ram's full specifications.

    It's best if you simplify your list by deleting the "features" part of the description. Usually brand and models are sufficient.
    I'm reasonably sure that you meant to say "cpu cooler" instead of "power supply" for your Zalman.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  2. #12
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS



    Yeah its not there for me, don't think my account has a high enough level of access. I use another vBulletin® based website and its supposed to be under the My Profile section there on the left. I messaged Emily and I have no idea if shes getting the messages or not, the sent messages aren't appearing under my sent section on my profile but I hope she got it. :(

  3. #13
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    U.S.
    Posts
    166

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    In addition to the advice offered by profJim did you plug in two pci-express 6pin connectors to each card that is required as well as a molex connector from your PSU to the spot on the board just above the PCIe Slot 1?
    As far as any special UEFI settings In the Northbridge Configuration page the default Primary Graphics Adapter is set to PCIe the other settings are onboard (IGU) or PCI. Verify that PCIe is selected as the BOOT Graphic Adapter...

    In testing 1 card at a time the card you would only use PCIe slot # 2 to verify that the single card works.

    For SLi or using 2 cards then PCIe slots 1 and 4

    "1. If you want to install one graphics card only, we suggest installing it
    on PCIE2 slot; in this situation, PCIE1, PCIE4 and PCIE6 slots will be
    disabled.
    2. Only PCIE2 slot supports up to Gen 3 speed. To run the PCI Express
    in Gen 3 speed, please must install the Ivy Bridge CPU. If you install
    the Sandy Bridge CPU, the PCI Express will run only at PCI Express
    Gen 2 speed.
    3. In CrossFireXTM mode or SLITM mode, please install PCI Express x16
    graphics cards on PCIE1 and PCIE4 slots. Therefore, both these two
    slots will work at x16 bandwidth.
    4. In 3-Way CrossFireXTM or 3-Way SLITM mode, please install PCI
    Express x16 graphics cards on PCIE1, PCIE4 and PCIE6 slots.
    Therefore, PCIE1 slot will work at x16 bandwidth while PCIE4 and
    PCIE6 slots will work at x8 bandwidth."
    Last edited by SaphireX; 01-06-2012 at 02:21 AM.
    ASRock™ Z68 Extreme7 Gen3 LGA 1155 Intel Z68 Intel™ Core i7-2600K LGA1155 Corsair™ Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler (CWCH100)
    G.SKILL™ Ripjaws X Series 16GB DDR3 2133 Model F3-17000CL11Q-16GBXL (2) ASUS™ ENGTX560 TI DCII TOP/2DI/1GD5 GeForce GTX 560 Ti in SLi
    OS Drive: Mushkin™ Chronos Deluxe 120 GB SATA 6.0 Gb/s SSD(MKNSSDCR120GB-DX) Storage: 2-Western Digital™ WD2002FAEX 2TB SATA III 7200 RPM 64 MB Cache Hard Drives
    Optical: HP™ Multiformat DVD Writer SATA Model 1260i Plextor™ Blu-ray writer PX-LB950SA Viewsonic™ V3D245 3D LED display @120hz
    PC Power and Cooling™ Silencer Mk II 950W Inwin™ DRAGON RIDER case APC™ BR1500LCD UPS 1500VA w/AVR Win7™ Ultimate 64

  4. #14
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    Quote Originally Posted by SaphireX View Post
    In addition to the advice offered by profJim did you plug in two pci-express 6pin connectors to each card that is required as well as a molex connector from your PSU to the spot on the board just above the PCIe Slot 1?
    As far as any special UEFI settings In the Northbridge Configuration page the default Primary Graphics Adapter is set to PCIe the other settings are onboard (IGU) or PCI. Verify that PCIe is selected as the BOOT Graphic Adapter...
    Did this already and everything else is in and everything is snugly fit where its supposed to be. The power connector that goes directly into the mobo for the pci-express stuff is inserted as well. Everything is plugged in properly.

  5. #15
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    U.S.
    Posts
    166

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    See my post above and test 1 card at a time in PCIe Slot #2 to determine if it's detected and works. If both work in PCIe Slot #2 and still do not get detected and work in PCIe slots 1 and 4 then the fault is with those PCIe slots and thus there is nothing further you can do except RMA the board
    ASRock™ Z68 Extreme7 Gen3 LGA 1155 Intel Z68 Intel™ Core i7-2600K LGA1155 Corsair™ Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler (CWCH100)
    G.SKILL™ Ripjaws X Series 16GB DDR3 2133 Model F3-17000CL11Q-16GBXL (2) ASUS™ ENGTX560 TI DCII TOP/2DI/1GD5 GeForce GTX 560 Ti in SLi
    OS Drive: Mushkin™ Chronos Deluxe 120 GB SATA 6.0 Gb/s SSD(MKNSSDCR120GB-DX) Storage: 2-Western Digital™ WD2002FAEX 2TB SATA III 7200 RPM 64 MB Cache Hard Drives
    Optical: HP™ Multiformat DVD Writer SATA Model 1260i Plextor™ Blu-ray writer PX-LB950SA Viewsonic™ V3D245 3D LED display @120hz
    PC Power and Cooling™ Silencer Mk II 950W Inwin™ DRAGON RIDER case APC™ BR1500LCD UPS 1500VA w/AVR Win7™ Ultimate 64

  6. #16
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    I guess I'll go try that.

  7. #17
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    Ok, well I went and tried that and its still not recognizing the video cards.

  8. #18
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    I messaged Emily and I have no idea if shes getting the messages or not, the sent messages aren't appearing under my sent section on my profile but I hope she got it. :(
    I just PM'd ASRock TSD - Emily and asked her to check out your thread.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  9. #19
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    i would pm View Profile: ASRock TSD - Emily - TweakTown Forums you might need a bios sent you,ive seen lots of users needing a bios update for their graphic cards regarding asrock boards,try that first and see what happens
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #20
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    thank you for the help, I hope I can get this working soon

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •