Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 36 of 36

Thread: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS




  1. #31
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    It looks like ASRock tech support is on vacation as it's been over 5 days since the first PM.
    You can try working with ASRock tech support via the web: ASRock > Support
    ASRock Support Request Form: ASRock > Support Request Form
    ASRock Repair / RMA: ASRock > Support > Repair / RMA

    You will probably have to pay for shipping to ASRock or Newegg. Without the original motherboard box, I think that you're out of luck with Newegg. It won't hurt to call their toll free customer service phone number and see if they can bend the rules.

    You should ALWAYS SAVE THE BOX in case you need to RMA any computer hardware.

    The Newegg product page states that your motherboard has an ASRock 3 year parts and labor warranty.
    Newegg's standard return policy is:
    Standard Return Policy

    * Return for refund within: 30 days
    * Return for replacement within: 30 days
    * Restocking Fee: Yes

    This is our Standard Return Policy. Items covered by this policy (those products for which Newegg states "This item may be returned for a replacement or refund within 30 days only") must be returned to Newegg within 30 days of the invoice date for this policy to apply. “Return” constitutes receipt of the product by Newegg, and not the mere issuance of an RMA.
    SaphireX's advice is excellent. I think that his comment about waiting for ASRock tech support advice referred to the fact that there is a very limited time frame to RMA hardware back to the place where you bought your equipment.

    Try to borrow hardware components to test with so that you know for sure that the motherboard is defective, including:
    • video card (even a low end pci-e card is OK for testing)
    • memory (only one memory module is needed for testing)
    • power supply
    • cpu


    I've seen quite a few ASRock threads where unrecognized hardware was "fixed" with a newer beta bios, but this won't help you if your system can't post.
    Don't assume that any of your hardware is good, even if it is brand new.

    You should test your system using the minimalist approach in http://forums.tweaktown.com/gigabyte...tml#post301218, post #2.

    **edit**
    I overlooked the fact that your system works with the integrated graphics.
    Try Emily's suggestions first.
    You might need to bring both video cards to a local computer shop and pay them to test each card in one of their systems.
    If you can't confirm that both of your cards work in another system, you might waste your time and money by RMAing a perfectly good motherboard.
    It's possible, but highly unlikely that both video cards are faulty. Re-read the manual to make sure that you've done everything correctly.

    Just to be sure:
    1. You have plugged the EPS_12V 8-pin connector to your motherboard.
    2. You have connected 2 pci-e 6-pin power cables to EACH video card.
    3. You have connected a 4-pin molex connector to your motherboard, located above the uppermost pci-e 16x slot.
    Last edited by profJim; 01-11-2012 at 11:19 PM. Reason: more info
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  2. #32
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    ASRock TSD - Emily is logged on right now.
    I just sent the 3rd PM asking her to assist in this thread.
    I think that she may have been away from the forum for the past week.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #33
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    Dear profJim and grillv20,

    Sorry for my late reply.

    Due to we don't have EVGA GTX560 Ti VGA card, I test ASUS GTX560 Ti VGA card with Z68 Extreme7 Gen3.
    System can recongize the VGA card and system works without any problem.

    Please kindly refer to below suggestions for testing first.
    1. Load BIOS default settings to try again.
    2. Use eraser to clean golden finger of VGA card to try again.
    3. Install the latest VGA driver from Nvidia website to try.
    Link: Drivers - Download NVIDIA Drivers
    4. If possible, please kindly install the VGA card to other system to check whether the VGA card is fine.
    5. If possible, please kindly install other VGA card to check whether the symptom still occur.

    If need, please provide your e-mail for me. I will send the picture of test result to you for reference.

    If any question, please kindly contact me.
    Thanks for your support!

    Have a nice day
    ASRock TSD
    Emily

  4. #34
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    update: None of this stuff worked, i tried everything that was suggested in this thread. I ended up ordering a different brand motherboard and I'm just going to return the asrock board back to newegg. Thanks for trying to help though.

  5. #35
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    Good luck with your new motherboard.
    Let us know how it works out.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  6. #36
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    knoxville
    Posts
    18

    Default Re: Asrock z68 extreme7 gen3 videocard not recognized by BIOS

    will do !

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •