Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win




  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Petaluma, CA
    Posts
    4

    Default Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    Computer starts and works normally thru onboard video w/o my EVGA 2GB 560ti 2Win installed. However, when the video card is plugged in, the computer does not display POST on any of the video outputs. The last code that Dr. Debug displays is A2. I do hear Windows starting up though so the computer is booting... Tried reseating, reconnecting power, other PCIe slot. I do not have access to another system to test. :(

    Intel Core i7-2600K 3.4GHz Quad-Core Processor
    ASRock Z68 Extreme3 Gen3 ATX LGA1155 Motherboard
    Corsair XMS3 16GB (4 x 4GB) DDR3-1600 Memory
    Crucial M4 128GB 2.5" Solid State Disk
    EVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win 2GB Video Card
    Kingwin 1000w Lazer Platinum Power Supply
    Cooler Master HAF-912 Case

    Any help or ideas greatly appreciated!

    Thank you,
    Cyrus
    Last edited by secantofx; 01-27-2012 at 07:17 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Petaluma, CA
    Posts
    4

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    Does anyone have this mobo/card combo? I'm wondering if it's a compatibility thing -- haven't found anything or anyone through Google that has these two parts to confirm/deny.

  3. #3
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    try whatever is in here
    http://forums.tweaktown.com/asrock/4...hics-card.html

    There are a fair amount of slow recognition of gx card posts , not just 560, or z68 with onboard gx..going back over a year.. Id stick with the main pci slot.
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Petaluma, CA
    Posts
    4

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    Hmm... still no luck with any of those options.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Bulgaria
    Posts
    1

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    Im with Z68 Extreme3 gen3 and Palit GTX 560Ti 2GB , all start perfect from first time , you can go to vendor and try vga just to be sure its not problem there

  6. #6
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    yeh need to eliminate the possibility of the 560 being dead as a cause .
    You installed windows using just the obrd gx then?

    A2 is ide detect yes?..then again those codes arent allways accurate.
    You can get to the uefi /bios anyway so make sure it is set for ahci and pcie display and anything else you think might affect it .
    I dont know exactly the differences between the z68 and p67 UEFI settings but you can get screenshots of the uefi pages , using the F12 key I think to a usb stick.

    Grab some of those post them using the onchip gx , perhaps a z68 owner could advise,or just write down and then type them! .. arrgh come back mr bios template.
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  7. #7
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Petaluma, CA
    Posts
    4

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    Yeah, I installed Windows through the onboard video -- I'm actually on that computer right now.
    AHCI was enabled before Windows install, as well as Primary Graphics set to PCIe. Also, disabled IGD Multi-Monitor and Onboard Standby Render.

  8. #8
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    Unless you can actually test the gx card or try another gx card in the pcie slot and eliminate them as a problem, its difficult .:(. I mean I cant think of any way round that..unless you stress test your pc as it is now with something like prime 95,if you get a failure do a mem test.
    If it isnt the memory you may be short on time in finding out if its the mbrd or gx card you need to return?.
    You have tried all the cmos reset etc?
    What else is there?.got a normal hdd you can install and try with that without the ssd?
    128gb on its own wouldnt do for long.
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Finland
    Posts
    1

    Unhappy Re: Z68 Extreme 3 Gen3 + EVGA GTX 560Ti 2Win

    I have a different mainboard (Z68 Pro3) but exactly the same problem with
    a Palit GTX 560 Ti Sonic 1GB (no such problem with my 8800GT).
    The GTX 560 Ti works fine in my older ASRock board (870iCafe).
    I noticed that some people received a custom BIOS from ASRock TSD - Emily
    so I sent her a PM requesting one for the Z68 Pro3.

    Specs:
    Intel i5-2500K processor
    ASRock Z68 Pro3 mainboard (UEFI version 1.60)
    Kingston HyperX DDR3 8GB (2X4GB) 1600MHz CL9 memory
    Palit GTX 560 Ti Sonic 1GB graphics card
    Corsair Professional Series Gold AX750 750W PSU
    Last edited by NerdAttack; 02-05-2012 at 08:46 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •