Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: ANybody have a working A75M-HVS motherboard? Getting the 124 bluescreen error in win7.




  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    8

    Default ANybody have a working A75M-HVS motherboard? Getting the 124 bluescreen error in win7.

    I'm just fed up right now, so i'm posting again hoping someone will tell me what i'm doing wrong. I have the latest bios installed and every setting is factory. Tried 3 sets of 1333 ram and even another new hd right out of the box. I have even had it crash during win 7 install, 64 bit edition. I stress tested with prime 95 and when it hit 60c i stopped and added fresh thermal paste and now it maxes at 54. I'm desparate so I even tried new keyboard and mouse because I was using old ones. I will get the blue screen at random times with load and without. I have formatted etc and installed every possible windows update. I really need advice from someone that has a fully working system and can tell me if theres some voltage settings I need to change etc?
    I will be trying another cpu on the motherboard soon.
    Last edited by syllinx; 03-08-2012 at 11:11 PM.

  2. #2
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: ANybody have a working A75M-HVS motherboard? Getting the 124 bluescreen error in win7.

    Normally with BSOD error 0x0124 for intel cpus/motherboards this would be qpi/vtt voltage that needs to be adjusted. This needs to be adjusted when adding larger amounts of ram ie 8gb 12gb, also when ram speed is raised this voltage is needed to be changed. I dont know exactly what this voltage would be called on a AMD system but that is most likely what is needed to stop BSODing.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    8

    Default Re: ANybody have a working A75M-HVS motherboard? Getting the 124 bluescreen error in win7.

    I am going to try messing with the voltage tonight. I read on some other posts that with amd chipsets you have to turn off dual channel mode. Going to see if I can try that later tonight also. I am confused about dual channel memory cause I read about unganged mode then Bank interleaving or something like that.
    Last edited by syllinx; 03-09-2012 at 12:33 AM.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    8

    Default Re: ANybody have a working A75M-HVS motherboard? Getting the 124 bluescreen error in win7.

    Sorry for late post. It just all seemed to be my copy of windows. The copy I had only offers to be installed with EMS support. I bought another copy and it works fine now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •