Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: ASRock Extreme3 Gen3 not detecting video card




  1. #1
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    USA
    Posts
    1

    Default ASRock Extreme3 Gen3 not detecting video card

    I've just finished assembling a new build here (details below), but after trying my video card in both PCIe2 and PCIe4, I cannot get this mobo to detect my video card. I did get it to boot and install Windows via onboard video, but device manager doesn't appear to be recognizing my video card at all. I've done a bit of searching on the forums here and elsewhere, and it sounds like there were a few others having this problem. Unfortunately, I don't have another machine to try this video card in. I was planning on RMAing it but I guess I wanted to double check I'm not doing anything dumb first.

    Steps I've tried:
    • Updating bios to current version
    • Ensuring bios should default to PCIexpress
    • Resetting CMOS (both using button on back, and mobo jumper)
    • Trying card on both PCIe ports


    Build:
    • ASRock Z68 Extreme3 Gen3
    • XFX Radeon 6970 2GB
    • OCZ 700W PSU
    • Intel Core i7 2600K
    • 8GB RAM GSkill RipJaws
    • 120GB SanDisk SSD


    If anyone has any suggestions, I would definitely welcome them. Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    USA
    Posts
    5

    Default Re: ASRock Extreme3 Gen3 not detecting video card

    I bought my new computer from Cyberpowerpc.com and I have the same issue.

    ASRock Z68 Extreme4 Gen3
    HIS radeon 6870
    Thermaltake 850W PSU
    Intel Core i5-2600K
    16 GB RAM kingston
    120 GB OCZ SSD

    My video was detected for 1.5 days, then not anymore. Then later it was detected again for 3-4 days then notanymore again.
    I uninstalled and installed again Windows 7 or Windows XP about 5-6 times.
    I updated all the drivers and the BIOS from ASRock.com, and nothing.
    I bought a new video card Sapphire Radeon HD6790 to put it in the second PCIe port, nothing.
    Fan from both video cards are spinning.

    So I have 2 video cards that are not detected ! Not really fun to play !
    Is there a trouble with the PCIe ports?

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock Extreme3 Gen3 not detecting video card

    Check out http://forums.tweaktown.com/video-ca...tml#post421441, post #5 for some detailed suggestions.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •