Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: VGA problem with H61?




  1. #11
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    It's still hanging after using driver sweeper in safe mode. I clicked all the nvidia related choices and cleaned it. rebooted installed latest nvidia drivers restarted and it hangs. In bios I have it set to pci-e first.

  2. #12
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    Are there any AMD Radeon graphics drivers still on your system?
    Which operating system version are you using?
    Try installing an older WHQL Nvidia driver version after uninstalling 296.10 and running Driver Sweeper.
    If you let windows find the drivers, it might install a slightly older version.
    or.....
    You can use the search for Beta and Older Drivers on the Nvidia drivers download page.
    Choose an older WHQL version and see if this helps.
    Don't download any Beta versions.

    Make sure that your 9800 GT is fully seated in the video slot and that it isn't hanging up on any hardware.
    Look closely at the electrical contacts in the card slot to verify that the front and rear of the contacts are evenly seated.
    Sometimes the rear video card mounting bracket can prevent a card from fully seating.

    Can you test your system with a different Nvidia card?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #13
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Are there any AMD Radeon graphics drivers still on your system?
    Which operating system version are you using?
    Try installing an older WHQL Nvidia driver version after uninstalling 296.10 and running Driver Sweeper.
    If you let windows find the drivers, it might install a slightly older version.
    or.....
    You can use the search for Beta and Older Drivers on the Nvidia drivers download page.
    Choose an older WHQL version and see if this helps.
    Don't download any Beta versions.

    Make sure that your 9800 GT is fully seated in the video slot and that it isn't hanging up on any hardware.
    Look closely at the electrical contacts in the card slot to verify that the front and rear of the contacts are evenly seated.
    Sometimes the rear video card mounting bracket can prevent a card from fully seating.

    Can you test your system with a different Nvidia card?
    When I open driver sweeper I do see "AMD Display" but when I try cleaning it theres nothing to clean. Im using Windows 7 Home Edition. The 9800 GT is fully seated into the pci slot, I had a 7200GS laying around and tried popping that in and it boots fine even after installing the drivers. I tried using the 9800GT on my older dell machine and it boots/works fine too..this is all really confusing.

  4. #14
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    With the primary display set to on-board video and your 9800 GT installed, see if your system will boot into windows.
    Be sure to connect your monitor cable to the motherboard video connector.

    It sounds like your motherboard is allergic to your 9800 GT, or vice versa
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #15
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    Okay with the onboard vga set in bios, I installed 285.27 nvidia drivers, rebooted and it boots fine. gah I hope not, my previous mobo had the same issue :\.

  6. #16
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    There might be a problem with the 6-pin psu power cable that connects with your video card.
    If you power supply has a 2nd 6-pin power cable, test with the 2nd power cable.

    Make sure that your 24-pin and 4-pin power cables are fully seated on the motherboard AFTER you have turned off your system, unplugged the psu cable from the wall outlet and then press and hold the front panel on/off switch for 20 seconds to discharge the residual electrical power in your system.

    I hope you follow that you follow this procedure every time you remove and/or install any hardware or change any wires or cables.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  7. #17
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    Oh poop!!!
    It sounds like there's a weird driver issue with your 9800 Gt and the 296.10 drivers.
    Which Nvidia driver version is in your Dell computer where you said that the 9800 GT didn't have any problems?

    My 7600 GT video cards have no problem with both of my older systems.
    Maybe it's time for a video card upgrade.

    **edit**
    I just checked and I'm running 275.33 drivers with my 7600 GT in my P35 system.
    Last edited by profJim; 05-09-2012 at 05:38 PM.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  8. #18
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    The older computer is running 296.10 aswell which is odd..ill try installing the 275.33 drivers and see how that goes. I also tried another 6 pin psu plug, it was a no-go. Id love to upgrade my VGA but I spent most of my financial aid buying new parts :(

  9. #19
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    If the 285.27 drivers work OK with your 9800 GT, I'd leave it there.
    With newer video cards, updating the graphics drivers often helps with improved performance in some games.
    I don't know if this applies to older cards like ours.
    If you read the full release notes for any driver version, you'll find bug fixes and often find a list of improvements for some video card models.
    It's possible the the next WHQL driver release will be fine with your card.

    Save up your money and spend about $100 or more to buy a newer card that will probably run circles around your 9800 GT.
    I bought my second MSI Hawk GTX 460 for about $130 (a Newegg special promo) about 8 months before they went EOL (end of life).
    It was a MASSIVE improvement in graphics performance, even on my older Dual Core systems.

    There are good buys to be had year 'round, and many killer deals show up between Thanksgiving and x-mas.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  10. #20
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    The 285.27 drivers work only when I have onboard graphics set in bios, if I try and set it to pci-e in bios and plug it into the 9800gt it still hangs lol. Guess ill just wait abit and buy a new VGA..I just hope it doesnt have this issue too.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •