Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: VGA problem with H61?




  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default VGA problem with H61?

    Okay the problem is whenever I have my geforce 9800 gt plugged in (drivers installed) windows 7 hangs on startup. At first somebody told me it was my PSU since it was lacking 12v amps, so I upgraded my PSU. After that I was still having the issue, somebody else told me that it was an incompatibility with the mobo so I went ahead and bought this one and im still having the issue. Oh and the VGA works on 2 other comps fine too..

    My pc specs are :

    cpu- i3 2100
    mobo- H61M-VS
    RAM- 4gb dd3 gskill
    PSU- Neo Antec 620C

    Any help is appreciated!

  2. #2
    Join Date
    May 2012
    Location
    South Africa
    Posts
    18

    Default Re: VGA problem with H61?

    It could be the nvidia drivers. Try booting up in safe mode and then reinstall the drivers.

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    Quote Originally Posted by Avi-K View Post
    It could be the nvidia drivers. Try booting up in safe mode and then reinstall the drivers.
    Tried that, no luck :\. Any other suggestions?

  4. #4
    Join Date
    May 2012
    Location
    South Africa
    Posts
    18

    Default Re: VGA problem with H61?

    Make sure the primary graphics is set to pci express in the bios. Only other thing I can think of is a problem with the ME or vga driver.

  5. #5
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    Quote Originally Posted by Avi-K View Post
    Make sure the primary graphics is set to pci express in the bios. Only other thing I can think of is a problem with the ME or vga driver.
    Yeah primary graphics is set to pci-e in bios, idk maybe its drivers conflicting with each other? I can get the logs but im not sure how to interpret them lol.

  6. #6
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    What is the Nvidia driver version currently installed?
    You can download and install the latest correct version for you o/s and video card from Drivers - Download NVIDIA Drivers (Geforce.com).
    If you need to install newer Nvidia drivers:
    1. uninstall your current drivers within windows
    2. boot into Safe Mode and run Driver Sweeper to clean up any residual Nvidia graphics related software
    3. boot into windows and install the most recent Nvidia driver download

    Phyxion.net - Driver Sweeper Download
    Operating Systems - Any Windows version (32-bit and 64 bit) with Microsoft .NET Framework 3.0 or higher installed.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  7. #7
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    What is the Nvidia driver version currently installed?
    You can download and install the latest correct version for you o/s and video card from Drivers - Download NVIDIA Drivers (Geforce.com).
    If you need to install newer Nvidia drivers:
    1. uninstall your current drivers within windows
    2. boot into Safe Mode and run Driver Sweeper to clean up any residual Nvidia graphics related software
    3. boot into windows and install the most recent Nvidia driver download

    Phyxion.net - Driver Sweeper Download
    Operating Systems - Any Windows version (32-bit and 64 bit) with Microsoft .NET Framework 3.0 or higher installed.
    the nvidia driver currently installed is the 296.10 one, and ill give that a go lets see how this goes.

  8. #8
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    Can you boot into Safe Mode without the system hanging at windows startup?
    Which startup screen is windows hanging?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  9. #9
    Join Date
    May 2012
    Location
    San Diego
    Posts
    11

    Default Re: VGA problem with H61?

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Can you boot into Safe Mode without the system hanging at windows startup?
    Which startup screen is windows hanging?
    Yeah booting into safe mode works fine, its only hanging at the "Starting windows" screen where the four balls glow and thats after I install the nvidia drivers.

  10. #10
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: VGA problem with H61?

    OK, follow the three steps in post #7, running Driver Sweeper might clean things up.

    What bios setting are you using for the primary video source when your video card is installed? Pci-e? Integrated video?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •