Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 114

Thread: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)




  1. #41
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Seattle
    Posts
    18

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    ok i got the new chip today but i didn't put in bicouse i solve my proble just update bios again to L3.10A and my motherboard is working fine! thnx for your help profJim im gonna
    use my old chip if is working now and bonus i got one more chip if i will need that later! :)

  2. #42
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Thanks for the update, glad to hear that you're OK now.
    To help out others:
    - Where did you buy the new bios chips?
    - How much did the chip cost, including shipping?
    - How long did it take for the chip to arrive?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #43
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Seattle
    Posts
    18

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Thanks for the update, glad to hear that you're OK now.
    To help out others:
    - Where did you buy the new bios chips?
    - How much did the chip cost, including shipping?
    - How long did it take for the chip to arrive?
    ok i buy the chip from asrock that cost $15 with S&H to
    i send one request hire ASRock > Support Request Form you have to fill up that think after that they will send you an email with the adres and how much do you have to pay and the adres wher you have to send the money what is a cec or money order they dont take cards or paypal ....after you ricive that mail send a leather with the money order or check and a litlle pice of paper wher you ask what you need for example : Asrock fatality profesional p67 bios chip with bios 2.0 or earlier. when you send that letter in a week you gonna ricive your chip mine was hire in 8 days....(sorry for my inglish) i hope im help somebody
    PS. i live in USA i dont know how to do for europe

    CIRS Gentelmans!

  4. #44
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Thumbs up Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Thanks Seekee, the information you posted will help others who need to order a replacement bios chip.

  5. #45
    Join Date
    May 2012
    Location
    Liverpool
    Posts
    10

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Quote Originally Posted by Seekee View Post
    ok i got the new chip today but i didn't put in bicouse i solve my proble just update bios again to L3.10A and my motherboard is working fine! thnx for your help profJim im gonna
    use my old chip if is working now and bonus i got one more chip if i will need that later! :)
    So is this L3.10A is anywhere to download? Im stuck in 2.00A after the fix, so IŽll be willing to
    update to a newer version if the issues are solved. Also, iŽve seen the bios 3.20 dated 6-6-2012
    but I dont dare to update without knowing is going to work for sure...

  6. #46
    Join Date
    May 2012
    Location
    Poland
    Posts
    33

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Quote Originally Posted by Kunst View Post
    So is this L3.10A is anywhere to download? Im stuck in 2.00A after the fix, so IŽll be willing to
    update to a newer version if the issues are solved. Also, iŽve seen the bios 3.20 dated 6-6-2012
    but I dont dare to update without knowing is going to work for sure...
    Seekee has different motheboard

  7. #47
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    NY, USA
    Posts
    7

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Hi Everyone,

    I'm having the same problem. Could somebody post the workaround please? There doesn't seem to be any other information online on this problem than what's in this thread and I'm not sure how exactly you guys got it working without ordering a whole new BIOS chip from ASRock. If there's a downgrade of some sort, or anything really, I can do rather than have to order something out, I would really like to give it a try. Could anyone share the details of this workaround please?


    Thanks,
    Chris

  8. #48
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    We can best help you after you create a detailed hardware list in the PC Specs portion of your forum profile http://forums.tweaktown.com/profile.php?do=editprofile at the bottom of the profile page or in your forum signature http://forums.tweaktown.com/profile....=editsignature.

    The PC Specs feature currently won't save your data, so you should create your hardware list by editing your forum signature.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  9. #49
    Join Date
    May 2012
    Location
    Poland
    Posts
    33

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Hey gamebynight. Kunst has succesfully downgraded 3.10 bios to "specjal bios" 2.00I, and it seems it solved his problems. As i remember he flashed 1.70 first, and then 2.00I. Check your PM, i've send you "specjal bios".
    Cheers!

  10. #50
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK
    Posts
    1

    Default Re: RAM isn't recognized correctly after bios update to 3.10 (Asrock p67 pro3)

    Hi, any chance one of you could send me that 2.00I bios as a flash to beta L2.11H has also lost the overclocking options.....

    thanks

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •