Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Z77 extreme 4 RAID question




  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Location
    Los Angeles, California, United States
    Posts
    1

    Default Z77 extreme 4 RAID question

    hello i recently finish new build

    so far here is my pc spec
    intel i5 2310 quad core
    asrock Z77 extreme 4 motherboard
    16gb ddr3 1600 patriot (4x4gb)
    2 x Mushkin Enhanced Chronos MKNSSDCR90GB 2.5" 90GB
    western digital 160gb9leftover from old build)
    logicisky 480watts psu

    i get riad installion guide from asrock and i followed it to the letter. i put both ssd to sata 3 plug and instal window 7 x64
    all go well unil i notice that bio see both ssd but in window 7 control panel only one ssd show up. and guide stated to reboot the computer and wait for crtl I to go in raid to make new raid. but that never happen as when my computer boot it go straigh to window 7 logo. i assume that don't supposed to be happen before raid. i check that sata mode is set to in RAID mode. but i still don't see RAID info on screen. so can you help me to get correct info of what to do? do i need reintsal window 7 again or whatever. i prefer video guide but i will be happy with paper with step by step instruction. i appreciate your help and hope you can help me

    btw sometime ssd disconnect from my system and i assume it because of power loss form psu. i does plan to upgrade psu soon to accommodate for 2 of geforce 250 gts in sli mode

  2. #2
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: Z77 extreme 4 RAID question

    You are trying to raid your 2 ssd's in raid0? You need to create the array before you install windows. Once the array is created windows should see 1 single 180GB drive (2x90gb).

    Make both ssd's are on the same sata controller.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •