Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: AsRock Z77 Extreme 4 - HDD not recognized




  1. #1
    OneSneakyMofo is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default AsRock Z77 Extreme 4 - HDD not recognized

    Hey all,

    I put together my first PC since 2001 yesterday. After a few hours of troubleshooting and tinkering, I finally got everything set up. To my dismay, when I was about to install Windows 7, it said that there were no HDDs recognized. I checked the BIOS to look at the SATA ports to be recognized, and it only recognized one - my Blu-ray drive - and not both SATA. Does anyone have any suggestions?

    The hard drive whirs for one second, then doesn't, then does again, etc. I have also tweaked some settings in the BIOS underneath the Advance tab at the top (checking to make sure I was set to SATA instead of IDE, stuff like that) as well as swapping out SATA cables and trying different ports. I only have the one HDD until tomorrow so I can't see if the HDD is dead.

    Any help is appreciated.

    P.S. The HDD was bout two years ago; it is completely unused but it has been moved around since then. Not sure if that would cause the problem.

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: AsRock Z77 Extreme 4 - HDD not recognized

    Can you test your hard drive in another system to see if it works.
    If it does work, see if Hitachi has some diagnostic software that will thoroughly test your hard drive.
    I recommend installing windows with your ssd as the only installed drive. Obviously it's OK to have a cd/dvd drive installed.
    Once the o/s install is complete, then you should installed any other drives.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    OneSneakyMofo is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default Re: AsRock Z77 Extreme 4 - HDD not recognized

    No, I do not have another computer that I can try. I guess I will wait it out tomorrow until my SSD is here so I can test it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •