Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: N68-VS3 sometimes doesn't power on graphics card




  1. #11
    Prehistoricman is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    UK
    Posts
    9

    Default Re: N68-VS3 sometimes doesn't power on graphics card

    I have one of those adapters that turns 2 molex into one 6-pin. I only tried it when I had the old PSU, which didn't have a 6-pin connector.

    I only just bought the PSU a month ago and I've had the problem since.

    I have had a few other probs with the card. When I installed ramsinks and cleaned up the processor, the temperatures fell but the crashes came in. It had no problem with Linux but it was choking on Windows.

    I will use a multimeter, take the PSU apart and check for bad connections. It sounds unlikely, especially since my problems only occur if I have used the computer in the last 15 minutes.

    I can't think of any pure alcohol we have here. I have Akasa TIM clean, but that is for silver-based thermal grease. I will check the contacts for any damage.

    I will look into checking it in another computer. It might not happen though.

  2. #12
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: N68-VS3 sometimes doesn't power on graphics card

    The card normally makes a whining sound when it is on but when I have this problem I hear nothing.
    When the video card works, do you hear the whining sound immediately.
    The video card's fan probably starts spinning as soon as the video card gets power.
    Can you check this as soon as you power on your system?
    When your system is working, what happens if you click on Restart to reboot your system?
    Do you have the same problem when booting in to Linux?

    I put aftermarket heatsinks on my video card's VRM's and had to cut a narrow slot in the bottom of each heatsink so that the heatsink wouldn't touch some nearby components on the printed circuit board.

    A quality 750 watt power supply should have 4 different pci-e power cables for up to two video cards.
    Less than 4 cables tells me it's a cheapy psu.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •