Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Asrock 970 extreme3 motherboard problem




  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Acworth Georgia
    Posts
    3

    Default Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    Hey guys, I've had my comp for a while now and since I finished building it there's been a strange black screen problem. It boots up fine sometimes and when it doesn't boot all the fans spin but there is no output to the monitor or the external devices (mouse, keyboard, etc.). Sometimes when I reseat the ram or video card it will boot up but I'm still not sure what I need to do to get this fixed permanently. If you have any ideas please help me out, thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Kansas
    Posts
    11

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    I have the same motherboard same problem. It persist with even latest BIOS. Only Fix I've found for it is not letting the system enter any low power states.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Acworth Georgia
    Posts
    3

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    Lol yeah that's what I've been doing, I just went out of town and I didn't want to leave it on for that time. I'm probably going to get a new mobo :(
    Last edited by Firekicker8; 07-23-2012 at 12:53 PM.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Acworth Georgia
    Posts
    3

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    Bump

  5. #5
    rmpservices is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    usa
    Posts
    2

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    does not any techs support this thread........I have same problem.

  6. #6
    Murphy777 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    California
    Posts
    2

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    I've got the same problem, crashes during the boot at different times. Bump.

  7. #7
    kasshern is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    italy
    Posts
    1

    Angry Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    Oh no.... I've the same problem here and i'm getting crazy.
    Sometimes it boots up, sometimes not.
    I've bought the mobo recently, with 8gb DDR3 kingston ram (I've seen the compatibility list from asrock site) and the new CPU (AMD FX-6300)
    When it won't boot up.... i try to reseat the RAM and ....puff ...magically it boots, then I restart the PC and it continued to work
    The day after....it wont' boots up again....I repeat the procedure and it works. I don't understand.
    I've got the last Bios 1.70, i tried to run memtest for 6 hours with no results...also tried to cut off any peripheral. The only strange thing that works is to reseat the ram modules
    When the PC boots up, then I've no problems, it works fine....tests also in stress mode for some hours....

    Maybe i'll try to change the Mobo.....i don't know....PSU and VGA works fine, until I change the motherboard and the CPU.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    미국
    Posts
    9

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    Same problem here. The only way to boot up after the pc was shutdown, is to press power button, then leave it for about 5 minutes until all hardware components in the motherboard gets electrically well conducted, then reset again, you may get a good chance of getting the pc up to windows login screen if you are lucky.
    I spent lots of time researching about this issue and with ASROCK support, neither of them posted solution, ASROCK support is quiet.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    미국
    Posts
    9

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    I posted my final update about this issue on another post here
    http://forums.tweaktown.com/asrock/5...fan-mouse.html

    Hope it help your issue

  10. #10
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Russia
    Posts
    1

    Default Re: Asrock 970 extreme3 motherboard problem

    Hi everyone.
    Sorry for my english. Seems like i found a simple solution. Just want to share it.
    In my case, this problem occured after I installed a new AMD FX-6300 processor instead of my old AMD Phenom x4 965.

    I cleared CMOS using jumper on motherboard. That's it. It is strange, but this helped me.
    By doing this, I was actually trying to make my PC boot with drives set to AHCI mode (btw, it worked too).

    Current specs: Asrock 970 Extreme3, AMD FX-6300 BE.
    Last edited by nugliar; 04-25-2014 at 09:27 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •