Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: 970DE3/U3S3 BIOS can't detect SSD Vertex 4




  1. #1
    tomios is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Croatia
    Posts
    2

    Default 970DE3/U3S3 BIOS can't detect SSD Vertex 4

    Hi, I've problem with SSD OCZ Vertex 4 64Gb, BIOS detection on both controllers (AMD, ASmedia). SSD is not recognized at all. Sometime it's detected as "tape drive" ?! AHCI or IDE mode, acts the same. Could it be because od 970DE3/U3S3 BIOS?

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: 970DE3/U3S3 BIOS can't detect SSD Vertex 4

    It could be, but it also might the the AMD SATA controller driver. I don't know if your board has one of these AMD SATA chipsets, but if it does, try the AHCI driver:

    AMD Chipset Drivers

    These drivers have helped with Vertex 4 detection issues on other AMD boards.

  3. #3
    tomios is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Croatia
    Posts
    2

    Default Re: 970DE3/U3S3 BIOS can't detect SSD Vertex 4

    BIOS won't detect SSD, and Windows 7 too. But BIOS does not have anything with chipset drivers.

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: 970DE3/U3S3 BIOS can't detect SSD Vertex 4

    A web search using vertex 4 ssd not detected will provide several Vertex 4 links in the OCZ SSD forum.
    It's possible that an ssd firmware update might fix the problem.
    Let us know if you find a solution.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •