Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Phenom II X6 1100t OC Help Please




  1. #1
    melosamir is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Brasil
    Posts
    6

    Default Phenom II X6 1100t OC Help Please

    I'm trying to overclock my CPU x6 1100T but I can not get even at 3.6 GHz At the end of the process, saved, but I leave the BIOS to restart the pc does not even boot, just connect the coolers.
    In my previous motherboard, a Sabertooth, I easily arrived at 4 GHz


    Another problem is that I can not get my memory kit is recognized as Dual Channel, just as Single. Additionally, Windows recognizes that it has 8GB, but only has 4 GB for the system.


    My motherboard is with the latest bios installed, version 1.90.

    Screens:
    Attached Images Attached Images Phenom II X6 1100t OC Help Please-img_20121020_160740-jpg 
    Last edited by melosamir; 10-21-2012 at 04:38 AM.
    Phenom II X6 1100T @ 4 GHz + Corsair H100i --- ASRock 990FX Fatal1ty Professional --- 8 GB (4x2) DDR3 1600 MHz G.SKILL RipjawsX --- AMD HD7870 ASUS DCII 2GB --- ASUS Xonar DG 5.1 --- Corsair Force GT 120GB/ WD Caviar Blue 500 GB SATA III --- Corsair Professional Series HX850W Silver --- DVDRW LG SATA --- Cooler Master CM690 II Advanced --- LG IPS236 --- Windows 8.1 Pro x64

  2. #2
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Wellington, NZ
    Posts
    3

    Default Re: Phenom II X6 1100t OC Help Please

    I had similar issue with my Sabertooth Mobo. Symtoms were that half my ram was reserve in windows. Under northbridge settings all the memory would be there but not in main page of bios. Also overclocking was unstable and I could not get dual channel mode and using some memroy slots would not post even though they were correct ones to use for dual channel.

    Turned out to be faulty memory slots on the mobo. I RMA its and now have good 24x7 stable overclock.

    If the above soundslike your issues I would recomend RMA's the mobo.

  3. #3
    melosamir is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Brasil
    Posts
    6

    Default Re: Phenom II X6 1100t OC Help Please

    Quote Originally Posted by dihartnell View Post
    I had similar issue with my Sabertooth Mobo. Symtoms were that half my ram was reserve in windows. Under northbridge settings all the memory would be there but not in main page of bios. Also overclocking was unstable and I could not get dual channel mode and using some memroy slots would not post even though they were correct ones to use for dual channel.

    Turned out to be faulty memory slots on the mobo. I RMA its and now have good 24x7 stable overclock.

    If the above soundslike your issues I would recomend RMA's the mobo.

    But yes in my BIOS shows the four memory modules, just does not work in Dual Channel mode. Maybe there is some option for Dual Channel operation, but I'm not finding it.
    In the list of compatible memory for this motherboard my memory appears as compatible. So I do not know what the problem is.
    Phenom II X6 1100T @ 4 GHz + Corsair H100i --- ASRock 990FX Fatal1ty Professional --- 8 GB (4x2) DDR3 1600 MHz G.SKILL RipjawsX --- AMD HD7870 ASUS DCII 2GB --- ASUS Xonar DG 5.1 --- Corsair Force GT 120GB/ WD Caviar Blue 500 GB SATA III --- Corsair Professional Series HX850W Silver --- DVDRW LG SATA --- Cooler Master CM690 II Advanced --- LG IPS236 --- Windows 8.1 Pro x64

  4. #4
    melosamir is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Brasil
    Posts
    6

    Default Re: Phenom II X6 1100t OC Help Please

    I managed to solve the problem. It was a processor pin that was bent, and possibly that was what was causing a short circuit on the two banks of memory near the processor. I straightened the pins, replaced the processor in the socket and dual channel was activated and memory was recognized and used by the OS completely, not just half.


    Moderation if you want you can close the topic.
    Phenom II X6 1100T @ 4 GHz + Corsair H100i --- ASRock 990FX Fatal1ty Professional --- 8 GB (4x2) DDR3 1600 MHz G.SKILL RipjawsX --- AMD HD7870 ASUS DCII 2GB --- ASUS Xonar DG 5.1 --- Corsair Force GT 120GB/ WD Caviar Blue 500 GB SATA III --- Corsair Professional Series HX850W Silver --- DVDRW LG SATA --- Cooler Master CM690 II Advanced --- LG IPS236 --- Windows 8.1 Pro x64

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •