Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: extreme4 Z77 boot Windows 8 Setup in UEFI mode




  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    UK
    Posts
    8

    Unhappy extreme4 Z77 boot Windows 8 Setup in UEFI mode

    Hi


    I have been able to do this before with Win 7 64, and win 8 64 RP but now it doesn't work anymore.




    I wasn't sure where to post this but this seems as good a spot as any.


    My specs are


    Mobo: asrock z77 extreme4 (had bios 2.0, updated to 2.40, still nothing)
    CPU: i5 3570k OC 4.5
    8GB ram
    HD 7970
    HDD: Seagate ST3000DM001-9YN166 Win 7
    SSD: Corsair Force GT 120 Gb Win 8 + Data


    on the SSD is a Win 7 on MBR and the 3TB HDD has 100GB empty space at the begging where I wanted to install Win 8...(where it has been before) the problem is, for that I need to boot the installer in UEFI mode. I have been able to do this previously (even from DVD drive) but even then the UEFI:xxx option when selecting boot device showed up only sometimes... now it doesn't show up at all, either for the Win 7 DVD or Win 8, it did however show up on a USB stick (with win 8) I made ONLY if I made it on fat32, but then it would just hang when selecting it on a black screen with a small " _ " in the top left corner. ( I redid the USB in FAT32 and now when I select "UEFI: USB..." it just blinks and remains on the Select boot device menu. Also if I disable everything but the EFI:USB in boot, it goes streight to the UEFI setup utility when booting. - I remade the bootable USB with both win 7 and win 8.




    So my question is what settings do I have to set in the UEFI setup utility for the UEFI boot options to show up?
    I have it set to ahci, of course. THe manual states only to have it set on ahci and select UEFI:xxx at boot.


    Is there anything I can do? or is something broken here... I tried reseting the CMOS, it didn't make it better


    thank you for any help

  2. #2
    synack's Avatar
    synack is offline Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    265

    Default Re: extreme4 Z77 boot Windows 8 Setup in UEFI mode

    I thought for a UEFI boot, you need to have a special UEFI partition. (well i know in linux you do, not sure about windows)
    Does the drive already have partitions on it? maybe that is blocking the UEFI boot.

    Syn

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    1

    Default Re: extreme4 Z77 boot Windows 8 Setup in UEFI mode

    I have the same problem, the pci priority option is missing in bios 2.4.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •