Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: front panel audio not working




  1. #1
    dstephens is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    3

    Default front panel audio not working

    I have an ASRock Z75 Pro3 motherboard in an Antec 4482B case running 64bit Windows 7. Everything works except the front panel audio jack. When I plug headphones into the front jack, it doesn't shut off the rear jack and I get no audio from the headphones. I've checked the pinouts on both the mobo and the case and they appear to be compatible for HD audio. Any ideas?
    Last edited by dstephens; 10-30-2012 at 11:44 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: front panel audio not working

    does it say hdaudio on the case front panel motherboard block? or ac97? if your using realtek sound drivers look in the sound control panel and select disable front panel jack dtection or select ac97
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    dstephens is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    3

    Default Re: front panel audio not working

    Thanks for the quick reply.

    I'm not at that computer right now but I do know that the case audio connector (that comes from the front panel) says "HD Audio". I'm using the drivers from the mobo cd. I assume that they are Realtek but I'm not 100% positive. Unfortunately, I won't be able to check the settings on that computer until tomorrow.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: front panel audio not working

    if it 100% says hdaudio then pop in the bios and make sure the onboard sound is set to hdaudio too,front panel sound should work then,if not then look in the realtek sound panel in windows
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    dstephens is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    United States
    Posts
    3

    Default Re: front panel audio not working

    Thanks again! I'll check that tomorrow.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •