Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem




  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Moscow
    Posts
    4

    Default ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    Hi. I just installed new FM2A75 Pro4 motherboard and I have following problem. When you reboot you PC from Windows or BIOS it won't boot. Screen is blank and you see "7C" on motherboard's LED indicators. You can boot it only by pressing hardware reboot button or by turning it off and on again.
    BIOS is latest, made no change.
    What can be the problem? Is there a chance to fix it without replacing the motherboard?

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    We have no idea what your hardware setup is!!

    We can best help you after you create a detailed hardware list in the System Specs portion of your
    forum profile http://forums.tweaktown.com/profile.php?do=editprofile at the bottom of the
    profile page or in your forum signature http://forums.tweaktown.com/profile....=editsignature.
    Be sure to include brand names and model numbers.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Moscow
    Posts
    4

    Default Re: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    Nothing is connected to the MB, only HDD, video is internal,
    MB model ASRock FM2A75 Pro4,
    CPU is AMD A8 5600K,
    Memory is 4x4Gb 1333 DDR3,
    PSU is 500W Cooler Master SilentPro.
    OS is Windows 7 but it doesn't matter, if you reboot from BIOS or by CTRL+ALT+DELETE it also happens.



  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    Try booting with only one memory module first, then try booting with two modules in the correct motherboard slots.
    If this does not help, borrow a different power supply to test with.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Moscow
    Posts
    4

    Default Re: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    Thanks, it seems that I have one damaged RAM module.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Moscow
    Posts
    4

    Default Re: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    Yes, I did it. One module is definitely broken. Thanks.

  7. #7
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock FM2A75 Pro4 reboot problem

    The post after #5 was deleted because there were hidden tracking links in the post and he is permanently banned.
    Last edited by profJim; 11-11-2012 at 04:37 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •